Încep să se vadă efectele programului de guvernare “din scoarță în scoarță”. Concomitent cu dezvăluirile Rise Project, despre stilul luxos de viață al social-democratului Dragnea, patronul de facto al județului Teleorman, prin corporația Teldrum, se instalează bunăstarea și la românul de rând, încet, gradual, dar sigur.

Dacă în prima jumătate a lunii octombrie un litru de combustibil GPL costa 2,39 lei, de la începutul lunii noiembrie prețul acestuia crește galopant, ajungând deja la unele pompe la 2,65 lei. Din cunoștințele mele, se întâmplă întocmai la fel și cu ceilalți combustibili. Urmează scumpirea tuturor produselor.

Astfel, pe 01.11.2018  un litru GPL costa 2,43 lei, pe 06.11.2018 sărise deja la 2,55 lei, pentru ca astăzi dimineață, pe 08.11.2018 să coste 2,65 lei la aceeași pompă. Am aflat, “pe surse”, că acestă creștere nu se va opri înainte de a atinge pragul de 3 lei/litru.

Între timp, guvernul ne anunță că vom plăti taxă de utilizare pentru o autostradă construită din bani publici, deși plătim deja vignetă pentru drumurile naționale și autostrăzi, că de acum înainte autostrăzile se vor construi în parteneriat public-privat, deci vom plăti pentru utilizarea acestora și chiar dacă vom refuza să le utilizăm în aceste condiții, statul va completa cu bani de la buget, adică tot de la noi, deși există disponibile fonduri nerambursabile UE special cu destinația construirii de autostrăzi, fonduri pe care România refuză să le acceseze, conspirând astfel împotriva propriului popor.

A venit momentul răzbunării lui Dragnea pe mediul economic, cel care-i este ostil cu consecvență. Odată cu salariile și pensiile publice, va crește și factura pe care o plătim lună de lună noi, cei din privat, cărora nu ne-au crescut în mod neapărat veniturile, poate și pentru că economia nu a performat anul acesta conform estimărilor exagerate ale puterii.

Pe lângă faptul că va anula efectul creșterilor de pensii și salarii publice, deci cei care s-au bucurat când le-au obținut se vor mulțumi acum doar cu o conservare a nivelului de trai, inflația va duce la o scădere a nivelului de trai al celor din mediul privat, care având același venit vor cumpăra mai scump.

Acesta este programul de guvernare “din scoarță în scoarță” pentru români, pe care îl pune PSD-ALDE în aplicare prin guvernul docilei Dăncilă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s