La sfârșitul săptămânii trecute, o doamnă cu doi copii, a încercat să obțină de la Hollywood Multiplex unul dintre pachetele destinate unui număr de 4 persoane ( doi adulți și doi copii), respectiv 3 persoane (doi adulți și un copil), având în minte doar faptul că în denumirea promoției apărea termenul „Family”, ignorând complet conținutul explicit al ofertei. Motivul pentru care comerciantul a ales să nu permită și formula, un părinte și doi copii, este un aspect irelevant, sau este la fel de relevant ca cel pentru care limita maximă impusă este de doi copii.

Și-a postat nefericita experiență pe blogul personal, loc de unde a fost preluat masiv de presă, mulți concluzionând cât de nocivă poate fi “definirea într-un fel” a familiei.

Ca și în cazul de față, există tot felul de oferte “pentru familie”, dar care au în detalierea lor, condițiile. Spre exemplu, meniul denumit “Family bucket”, are în descriere numărul de persoane pentru care este dozat, pentru doi, sau pentru patru. În acest caz, s-ar putea plânge, oare, de discriminare o familie cu 4 copii pentru că a cumpărat Family bucket, pe motiv că nu au fost disponibile suficiente bucăți de carne pentru toți șase?

Cazul de față este identic. În descrierea ofertei este specificat foarte clar numărul de persoane necesar pentru a putea beneficia de ea. Mai mult, nici măcar nu se impune condiția ca aceștia să fie parte dintr-o familie cu acte. Oricare doi adulți, care pot fi nu doar concubini, dar și prieteni apropiați, sau străini, de sexe opuse, sau chiar și de același sex și doi copii, respectiv unul, se califică ofertei, conform descrierii. Singurele două condiții impuse erau să fie doi adulți și cel mult doi copii. Este simplu de înțeles, din moment ce comerciantul vinde locuri pe scaun la cinema.

Însă era o ocazie de neratat pentru a mai face un pic de vâlvă pe seama conceputului de familie. În primul rând, familie monoparentală nu există în specia umană. Noțiunea de familie monoparentală este una inventată, un concept artificial, forțat. Fiecare ființă de sorginte umană are doi părinți biologici, în mod obligatoriu de sex opus. Familie monoparentală există în aceeași măsură în care există cea zeroparentală, formată dintr-un orfan de amândoi părinții. După ce-ți mor părinții nu ești fără părinți, ești cu părinți decedați. Copilul crescut de un singur părinte, sau fără părinți, are, de fapt, doi părinți. Aceștia pot fi decedați, separați, decăzuți din drepturi, sau fugari de responsabilitate, dar sunt în continuare părinții acelui copil. Chiar și în cazul unui divorț. Părintele care nu primește custodia a divorțat de partenerul lui, nu și de copiul/copiii lui, iar drepturile și obligațiile părintești subzistă, exceptând cazurile de decădere din drepturile părintești. Nici recăsătorirea părintelui ce deține custodia nu-i afectează copilului relațiile de familie. Noul membru al familiei este numit părinte vitreg, nu biologic.

La fel ca doamna în cauză, s-ar fi putut plânge de discriminare și o familie cu mai mult de doi copii. Era fix aceeași situație

Lucrurile sunt destul de clare, dar este util să dezbatem nimicul atunci când se urmărește naturalizarea anormalului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s