Am fost la pompă. Am vrut să experimentez pe propria-mi piele, viziunea unora dintre membrii guvernului, și nu numai, față de eventualele efecte ale reintroducerii accizei pe carburanți. Dacă unele idei ale acestora mi s-au părut de valoare, altele nu le-aș putea recomanda nimănui. Spre exemplu, ascultând-o pe doamna cu plumbii înmatriculați în Bulgaria, am avut o revelație. Alimentatul săptămânal, sau chiar cu o frecvență mai mare, nu este necesar. Este doar un moft. De ce să nu alimentăm o singură dată pe lună? Dacă în felul acesta vor “fi mai mulți bani în buzunarele românilor, nu văd de ce nu am aplica această măsură”.

Apoi, ajungând la pompă, după cum zice și cântecul, “am vrut să văd și eu cum e să fii bărbat”, asemeni ministrului Pop evident. Așa că, îmi întorc privirea către nevastă-mea, care aștepta liniștită pe scaunul din dreapta, mă aplec ușor peste umărul ei, lăsând impresia că vreau să-i șoptesc ceva romantic la ureche și-i cer pe un ton poruncitor să facă plinul. Ea, dă din cap aprobator, timp în care îmi și face cu ochiul. Nu apuc bine să mă întorc la locul meu, radiind de satisfacție și masculinitate, și fac prima constatare. Nevastă-mea are o directă de dreapta năucitoare. Te fixează în scaun mai ceva decât o poate face un motor de M5 turat la maxim. Aș putea spune chiar, că specialistul în comunicare, Mirel Palada, este mic copil pe lângă ea. Deci, nu vă luați dom’le după ministrul Pop, e vrăjeală! După ce îmi aranjez tacticos ochiul înapoi pe orbită, cobor din mașină cu demnitate să alimentez. Stupoare. Nici benzina și nici GPL-ul nu s-au scumpit. Este o diversiune totală. Adică, așa cum se poate vedea pe bonurile din imagini, am plătit aceeași sumă. Atât acum, cât și înainte de anunțul despre reintroducerea accizei. Nu m-a obligat nimeni să platesc mai mult. Dar vă spun un secret, rămâne între noi, da? Este adevărat că, imediat ce am coborât din mașină, au venit spre mine doi barbați în uniforme albastre, care s-au oferit să mă ajute. Dar i-am refuzat fără să clipesc, dându-mi seama că sunt oamenii lui Soros. Erau amândoi îmbrăcați în uniforme și s-au oferit să mă ajute. Păi ce, eu sunt prost? Sigur aveau ei un scop ascuns. Cine te mai ajută dezinteresat astăzi în România?  Flerul meu nu m-a înșelat niciodată. Probabil că scumpirea aia, despre care vorbește toată lumea, are legătură cu aceștia doi.

E adevărat că, uitându-te pe bon, ai putea să-ți creezi o impresie falsă cu privire la preț. Spre exemplu, faptul că în iunie 2017, un litru de benzină costa 4,59 lei, iar în octombrie a ajuns să coste 5,08 lei, ar putea fi interpretat ca fiind o scumpire. Dar nu este o scumpire în adevăratul sens al cuvântului, ci o majorare de preț (vezi expicație Călin Anton Popescu Tăriceanu), ceea ce e cu totul altceva. Iar faptul că în iunie am pus 21,8 litri, iar în octombrie doar 19,7 litri, plătind totuși același preț, este pentru că așa am vrut eu. Pur și simplu în octombrie am avut nevoie doar de această cantitate de benzină. În concluzie, combustibilii nu s-au scumpit, zvonurile din societate se datorează unor interese oculte, este foarte clar că cineva este deranjat de faptul că rămân mai mulți bani în buzunarele românilor.

În altă ordine de idei, deși personajele sunt cât se poate de reale, iar genul literar este “haz de necaz”, prezentul material este un pamflet. Totuși, nu recomand nimănui aroganța de a-și trimite partenera să-i alimenteze cu combustibil mașina. Nu e nici politicos, iar consecințele pot fi mai grave decât cele descrise mai sus.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s