Eu, între prost și hoț, prefer hoțul. După hoț mai rămâne ceva. După prost nu mai rămâne nimic.” Această afirmație aparține marelui sportiv Ion Țiriac și a fost făcută în cadrul emisiunii “Jocuri de putere” de duminică seara trecută la Realitatea TV și moderată de Rareș Bogdan. Tot atunci, domnul Țiriac s-a poziționat în dezacord cu manifestanții din Piața Victoriei, lăsând impresia că nu este prea sigur de propria-i opinie. Dacă inițial a afirmat că este “o treabă foarte democratică” dreptul de a manifesta, ulterior și-a schimbat opinia sugerând că a te “aduna” pentru că nu ești de acord cu cei care au votat în majoritate înseamnă anarhie, nu democrație. Altfel spus, în opinia fostului mare tenismen, este democratic să te aduni în piețe și, eventual, pe stadioane, doar atunci când ești în acord cu majoritatea și doar pentru a aduce ode conducătorului iubit. Domnul Țiriac se pronunță inclusiv în favoarea mandatului în alb, dat de electorat, cerând “să-i lăsăm pe ăștia să vedem ce-or face”, lăsând astfel impresia că nu cunoaște, sau nu înțelege semnificația unei ordonanțe de urgență intrată, și doar pentru o secundă, în vigoare, în materie de legislație penală.

Personal, eu nu prefer hoțul nici măcar leneșului, cu atât mai puțin prostului care, s-ar putea să fie lipsit de minte din cauze neimputabile lui. Leneșul moare de foame, sau trăiește din mila celorlalți. Adică, chiar dacă poate la un moment dat te păcălește, invocând tot felul de neputințe de care pretinde că ar suferi, în final îți dai acordul pentru ajutorul pe care i-l acorzi. Hoțul își însușește bunul tău cu de la sine putere. Hoțul profită de cei vulnerabili, de cei care nu se pot apăra, profitând de conjuncturi favorabile. Din acest motiv nu prefer hoțul niciunei alte categorii. În acest context, m-am tot gândit, oare ce a vrut domnul Țiriac să spună. Răspunsul a venit a doua zi, de la deputatul PSD de Argeș, stimatul condamnat penal, Cătălin Rădulescu. Acesta a avut darul de a-i identifica pe proștii la care se referise anterior domnul Țiriac.

Într-un video interviu acordat, în cunoștință de cauză, publicației adevărul.ro, domnul Cătălin Rădulescu dă o notă de dispreț la adresa cetățeanului în slujba căruia se află, cum nu am crezut că-mi va fi dat să văd. Recomand vizionarea respectivului interviu, fiecărei persoane care consideră că votul nu contează.

Acesta pune punctul pe I, identificându-i pe protestatarii din Piața Victoriei ca fiind proștii lui Țiriac, chiar dacă am fi putut trage această concluzie și doar urmărind interviul multimiliardarului. Oamenii cu sânge albastru îi disprețuiesc în general pe proști, însă o fac în taină, țin ascunsă această trăire. Totuși. nu-și ascund disprețul față de acea categorie de proști care pretinde că are și drepturi în raport cu statul și nu doar obligații. Confruntându-se cu aceștia, nu mai pot strânge din dinți și își dau drumul la gură. Nu mă pot abține de la a face o analogie între acești indivizi sus puși și niște participanți la trafic ce au o anumită particularitate. Mă refer la cei care au obiceiul de a depăși coloana, pentru a se așeza în față. Disprețul față de ceilalți este evident, apare în momentul în care se angajează în depășirea unei coloane staționare, fiind conștienți că undeva în față, vor fi nevoiți să se reintegreze. Ulterior, sunt trei tipuri de conduită posibile. Se reintegrează cu tupeu în fața unui prost standard ( cel care nici nu-și pune problema că el stă în coloană considerabil mai mult pentru că le permite unora să se bage în față). Al doilea tip comportamental este cel tipic pentru campaniile electorale. Pretendentul ridică mâna și, cu o falsă umilință, îți cere să-i cesionezi dreptul, aidoma politicienilor aflați în campania electorală, când adoptă o figură umană. Iar cel de-al treilea model comportamental, este cel în care își arată adevăratul caracter, în care își dau masca jos. Fac asta atunci când se confruntă cu proștii ce au drepturi. Îi vedeți cum forțează intrarea înaintea acestora, chiar până la limita de a tampona cele două autoturisme și cum îi înjură pe aceștia pentru că i-au prins (noaptea ca hoții) și nu i-au lăsat să meargă înainte, peste dreptul lor, fiind gata chiar să sară în gâtul acestora asemeni unor câini de luptă. Acesta este Cătălin Rădulescu acum. Dacă domnul Țiriac s-a rezumat la a susține că “oamenii ăştia nu au voie să fie acolo. Şi ăla care nu a votat deloc nu are ce căuta în piaţă. Ăştia din Piaţa Victoriei sunt atât de departe de adevăr de nici nu vă daţi seama.“, domnul Cătălin Rădulescu este mult mai vehement împotriva manifestanților. Nu înțelege de ce nu se intervine împotriva lor cu tunurile cu apă și a afirmat fără a lăsa loc de interpretare, că nu ar ezita să facă uz de arma pe care a păstrat-o după revoluția din 89. Mai mult, susține că ar și avea dreptul să iasă unde vrea el cu arma, “dacă-l apucă vreo nebunie”. Poate se sesizează, prin absurd, și vreo autoritate și-l deposedează pe valorosul parlamentar atât de armă, cât și de permisul de port armă. Pentru că iresponsabilitate și instabilitatea psihică a acestuia rezultă din propriile-i declarații, fără a fi necesară o examinare psihologică aprofundată.

Reținerea autorităților de la reprimarea prin forță a manifestațiilor nu reprezintă singura nelămurire pe care o are Cătălin Rădulescu. Nu înțelege nici de ce nu-și poate angaja fiul la cabinetul de său de parlamentar, atâta timp cât acesta l-ar putea ajuta în activitățile lui. Nu înțelege de ce nu poate face acest lucru pe banii publici, în contextul în care indemnizația de parlamentar, de aproximativ 5000 lei, este oricum o “mizerie”. Nu și-a cenzurat câtuși de puțin limbajul, s-a exprimat liber, ca în Parlamentul României.

Acest individ, a fost votat deputat în județul Argeș. Dacă nici această prestație nu este suficient motiv să mergi la vot, nu știu ce altceva te-ar mai putea responsabiliza.

 

PS: Conform propriei declarații, deputatul Cătălin Rădulescu are un consum lunar de aproximativ 650 litri de motorină.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s