Aflam zilele trecute, despre doi jurnaliști de la cotidianul “România Liberă”, că au fost concediați fără a primi explicații suplimentare, după participarea acestora la protestele antiguvernamentale, ce au avut loc în ultima lună în toată țara. Situația actuală a cotidianului denumit, paradoxal, “România liberă”, are o simbolistică profundă pentru situația țării. Așa cum “România Liberă “, încăpută pe mâna fugarului Adamescu junior, își pedepsește jurnaliștii concediindu-i fără explicații suplimentare pentru “infracțiunea” de a nu fi de acord cu patronul, la fel și România, devenită liberă la sfărșitul lui 1989, a încăput pe mâna urmașilor demni ai partidului comunist, care, deși s-au schimbat organizat într-un partid ce și-a schimbat în câteva rânduri “părul”, a rămas la același nărav, de a pune pumnul în gură celor care nu sunt de acord cu ei. Atât de nociv este acest partid, numit astăzi PSD, o organizație retrogradă, în ciuda deselor declarații conform cărora ar fi înțeles vocea electoratului și se vor reforma ca atare. La cel ca cei doi jurnaliști demiși, și ceilorlalți, care au manifestat în piață împotriva partidului le-au fost căutate tot felul de motive pentru a li se aplica pedeapse pentru nesupunere.

Iar cele două manifestații de susținere organizate de partid, nu au avut darul de a contrazice cele de mai sus, arătând astfel că partidul este iubit de popor. Dimpotrivă. Au strâns în cele două orașe, Pitești și Târgoviște, niște pancarte în suporți umani. S-au folosit de niște oameni, cărora anterior le-au zdrobit orice formă de rezistență, exact în același fel în  care le era zdrobită orice formă de apărare dizidenților partidului comunist  de către torționari, doar metoda diferă, pentru a-și afișa public pancartele a căror realizare este izbitor de “identică”. Sper pentru cei care le-au purtat, că măcar au avut posibilitatea de a-și alege fiecare pancarta cu al cărei mesaj rezona cel mai mult. Măcar atât. Spectacolul grotesc nu s-a limitat doar la pancarte. În difuzoare au sunat, atunci când nu nici un baron local nu avea îndemnuri de comunicat, obsesiv melodii cu iz patriotic, de parcă sintagma “noi suntem români” ar avea darul de a umple golul din stomac, sau de a mai reduce din amarul zilelor de sărăcie. Despre mesajul mincinos și manipulator afișat pe pancarte nici nu mai are rost să vorbim.

Imaginile realizate de adevărul.ro la cele două manifestații sunt grăitoare. Cert este că nici un om liber nu ar accepta să fie actor într-o pieasă de un ridicol atât de mare.

Iată de ce se insistă pe măsura interzicerii participării copiilor la manifestații. Pentru că în opinia celor mai mulți dintre membrii PSD, electoratul trebuie să se afirme odată la patru ani, prin vot. În rest, ciocu’ mic!. Iar niște copii educați de mici că este democratic să-ți poți spune punctul de vedere, chiar și atunci când majoritatea nu este în acord cu tine și că pentru asta nu trebuie să fii pedepsit, nu corespunde acestui tipar.

În interiorul PSD ai voie să nu fii de acord, atâta timp cât o faci la nivel de intelect, adică să-ți păstrezi ideile pentru tine. Când ajungi să-ți dai ideile în piață, ești mazilit, așa cum s-a întâmplat cu primarul Iașiului. Șansa acestuia de a-și fi păstrat calitatea de membru de partid, stă în deficitul și așa foarte mare de imagine al partidului, o eventuală excludere a acestuia din partid având efecte negative importante în acest sens.

Totuși, paradoxul cel mai mare este că acest partid se bucură și de susținere din partea unor oamneni, organizații, care în alte condiții se manifestă în sprijinul libertății de conștiință. Cum se împacă aceste două concepte, politica pumnului aplicat în gură celui care nu este de aceeași părere cu tine, cu libertatea de conștiință, rămâne un mister.

Până una alta, metodele de lucru specifice PSD îl recomandă pentru o altă denumire. Partidul Securisto-Dictatorial. Iar dacă admitem că pancartele au fost distribuite de la partid, este destul de clar mesajul “Și noi REZISTĂM.Ghinion.”, inscripționat pe banner-ul de mai sus, pentru opozanții sistemului. Nu vor renunța la planul lor anti-justiție. Nu vor înceta să deturneze finațele publice. Nu ne vor scoate pumnul din gură.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s