Încep să iasă la iveală motivele pentru care, deja celebra, barocameră de la Floreasca nu a fost utilizată niciodată, atunci când a fost nevoie pentru marii arși. Conform domnului Vlad Voiculescu, actualul ministru al sănătății, aceasta nu a fost concepută pentru tratarea marilor arși, ci pentru tratamente antiîmbătrânire și de tonifierea pielii.

Situația confuză s-a creat din faptul că acest echipament figurează pe Secția de Arsuri Grave. Este important de reținut și faptul că a fost necesar să treacă un an de la momentul în care, cazul barocamerei care nu servește scopului pentru care a fost achiziționată, a fost puternic mediatizat, pentru a se face această descoperire. Mă gândesc că era suficient ca o persoană onestă, care se pricepe cât de cât în acest domeniu, să fi citit documentația pentru a-și da seama de destinația reală a echipamentului medical și de grosolănia afacerii pe bani publici. Din nefericire, în noua interpretare a infracțiunii de abuz în serviciu, persoana responsabilă pentru această achiziție inutilă scopului pentru care a fost contractată, nu va putea fi trasă la răspundere în lipsa unor probe care să conducă înspre o șpagă, de exemplu. Versiune posibilă, mai ales în contextul în care barocamera a fost furnizată de o firmă al cărei patron este partener de afaceri al primarului medic, Sorin Oprescu. Întrucât, probabil nu a încălcat nici o lege, se va apăra simplu. Nu am știut că nu servește scopului urmărit, pur și simplu am fost prost.

Ar fi foarte interesant de aflat cine sunt beneficiarii țintă ai investiției de 3,4 milioane lei din bani publici. Adică acei clienți ai tratamentelor de tonifiere a pielii și a altor proceduri de antiîmbătrânire, care preferă s-o facă pe bani publici decât pe cheltuiala proprie în sistemul privat. Or fi oare și politicieni printre ei?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s