Scriam cu câteva zile în urmă despre cât de toxic este personajul Sebastian Ghiță pentru spațiul public. Acesta, inculpat în patru dosare și făcând dezvăluiri (auto-denunțuri) care-l pun într-o imagine și mai proastă, controlează în continuare o televiziune privată, iar foarte mulți pseudo-jurnaliști, aflați în goană după audiență, se uită în gura lui cum aruncă în spațiul public acuzații grave în toate direcțiile, însă fără a și prezenta probe, adică niște petarde de presă. Alegerile se apropie, coaliția anti-justiție este pe cai mari, cel puțin așa relevă ultimele sondaje de opinie, scrutinul din decembrie, în acest context, pare a reprezenta bătălia finală pentru justiție. Sunt 99% convins că dacă alianța PSD-ALDE, alianță care duce o luptă fățișă împotriva justiției, alianță ai căror foști membri fac auto-denunțuri despre “întâmplări” în care și-au traficat influența în folosul “unor prieteni” și nu în ultimul rând, alianță care-și pune penalii pe liste pentru a le asigura continuitatea imunității, va avea majoritatea în viitorul legislativ, DNA-ul va fi schilodit în scurt timp și vor urma mulți ani de liniște și pace. Ani în care infractorii cu gulere albe își vor vedea liniștiți de viață. Da, există viață și dincolo de decembrie 2016, însă sensul deplasării noastre va fi invers. Ne vom întoarce în anii în care procurorii și polițiștii vor avea liste cu persoane intangibile.

Cei care apără astăzi public și doar la nivel declarativ, constituția, stabilitatea țării și democrația, sunt niște infractori care, de fapt, disprețuiesc orice nu are legătură cu persoanele lor și cu cercurile lor de interese.Dintre cele mai recente ținte publice ale domnului Ghiță, le enumăr pe următoarele trei.

Poate că au mai fost angajate şi alte companii. Şi doamna Kovesi trebuie să se obişnuiască. Intrând pe terenul politic şi apucându-se de declaraţii politice şi dându-şi cu părerea, trebuie să se obişnuiască cu ideea că dacă intri în tărâţe te mânâncă porcii” – Sebastian Ghiţă

Cu părere de rău pentru domnul Ghiță, îl anunț pe această cale că obiectul activității DNA este combaterea corupției. Iar corupția are, în general de o parte, un angajat al statului român. Deci, procurorii DNA trebuie să scormonească inclusiv în cocina politică, oricât de greu este mirosul de acolo, pentru a scoate la lumină încrengăturile infracționale prin care se subminează economia națională. Cred că este o meserie ingrată și pentru ei, dar cineva trebuie s-o facă și pe asta.

Preşedintele, din funcţia domniei sale, ar trebui să se gândească şi să se raporteze la lege şi la celelalte instituţii. Să se gândească cam cât de repede şi cât de mult sunt acuzaţi oamenii în România, de dimineaţa până seara. Dacă o ţinem tot aşa, în mandatul domnului Iohannis nu o să poată să pună pe niciun român prim-ministru“- Sebastian Ghiţă

Oamenii în România nu sunt acuzați, cel puțin în aceste zile, nici mult și nici repede. A fi om sau român, nu intră în sfera codului penal. Eu sunt și om și român și în egală măsură insultat de insinuarea domnului Ghiță, conform căreia noi doi am fi la fel. Dimpotrivă, aș putea spune chiar că suntem la poli opuși. Eu sunt cel care pune lună de lună bani la bugetul statului, iar domnul Ghiță, prin diversele-i forme de manifestare, îi sustrage pentru sine și pentru partid. Nu suntem la fel domnule Ghiță!

Iar un ultim atac l-a avut ca țintă pe editorialistul Cristian Tudor-Popescu care, cu totul întâmplător, a participat vinerea trecută, împreună cu doamna Koveși, la o emisiune radio la Europa FM, ocazie cu care și-a manifestat cumva aprecierea față de activitatea acesteia. Imediat după, a devenit ținta unui atac la limita turbării din partea domnului Ghiță. Vă recomand să citiți replica domnului Tudor-Popescu pe platforma republica.ro.

În final, să nu uităm recomandarea domnului Ghiță. Stați departe de cocina politică, altfel  vă mănâncă porcii!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s