Sebastian Ghiță, căci despre el este vorba, ne prezintă un fals în documente publice săvârșit în folosul unei terțe persoane, ca pe o banală “întâmplare”. A făcut această declarație, cu o nonșalanță adolescentină, în urma unui pretins autodenunț pe care l-a depus la Parchetul General. Tot atunci ne spune și motivul pentru care ar fi comis acest fals. A pus totul pe seama unei pretinse relații de prietenie pe care ar fi avut-o cu beneficiarul falsului (nici n-am să-i scriu numele), la vremea comiterii faptelor. De ce face asta Sebastian Ghiță? Este lovitura de grație dată de acest impostor societății românești. Vrea să ne arate cât de sus s-a cocoțat în nivelul de decizie în stat, un individ al cărui nivel de responsabilitate coincide cu cel al unui copil de 12-13 ani, nivel la care, în cazul domnului Ghiță, s-a încheiat și procesul de maturizare. Insinuează că în atotputernicia și bunătatea sa, a hotărât mențină stabilitatea la nivelul cel mai înalt al DNA. Ne insultă inteligența.Important pentru noi este să conștientizăm că, poate, criteriile pe baza cărora ne alegem reprezentanții, nu sunt cele mai bune. Este extrem de grav că un individ precum e Sebastian Ghiță, personaj care a prejudiciat enorm statul, căpușându-l cu perseverență, a ajuns deputat, membru în comisia de supraveghere a Serviciului Român de Informații, a împărțit beneficii în stânga și-n dreapta după bunu-i plac. Cel mai grav este că acum, în al 13-lea ceas, vorbește cu nonșalanță despre aceste fapte, considerându-le întâmplări, fără a realiza măcar gravitatea lor. Este important să reținem și implicarea transpartinică invocată de acesta. Vom avea alegeri peste două luni. Dacă nu reușim să schimbăm configurația actuală a parlamentului, avem garanția că nimic nu se va schimba nici în următorii 4 ani. PNL-ul a devenit recent monocefal după ce copreședintele Blaga a fost pus sub control judiciar. În acest moment PNL-ul și-a pierdut prezumția de variantă electorală fezabilă. Ce putem face? Să susținem noile inițiative. Să le identificăm, să la analizăm și să le dăm o șansă semnând pentru prezența lor pe buletinul de vot. Pentru a ființa ca partide, le-a fost suficientă asocierea a trei persoane. Pentru a participa la exercițiul electoral, au nevoie de 200.000 de semnături, cifră greu de atins, dar nu imposibil.

Altfel spus, trebuie să ne implicăm, să ieșim din starea aceasta de indiferență. Să devenim activi civic, activi politic.

Cazul Ghită este de domeniul patologicului. Trebuie să identificăm greșelile care au făcut posibilă ascensiunea lui și să ne asigurăm că nu se vor repeta astfel de erori. Stă în puterea și în responsabilitatea noastră să schimbăm lucrurile.

 

Advertisements

One thought on “NONȘALANȚA UNUI IRESPONSABIL PATOLOGIC.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s