Așa arată astăzi trotuarul stâng al bulevardului Magheru, pe segmentul dintre Scala și Inter, sensul de mers Romană-Universitate.

Aparent nu este nimic anormal. Însă, dacă luăm în considerare faptul că trotuarul este spart transversal la fiecare zece metri, dar mai ales faptul că acesta a fost reabilitat integral, inclusiv cu refacerea terasamentului, cu mai puțin de două luni în urmă, atunci este o problemă. Da, piatra din imagini a fost montată cu mai puțin de două luni în urmă. Este un exemplu de bătaie de joc la adresa noastră, a contribuabililor, făcută tot pe banii noștri. Cazul nu este deloc singular, cred că fiecare dintre noi am observat multiple astfel de cazuri. Aș putea spune chiar, că este des întâlnită procedura. Am văzut recent în Cîmpina, în urma unei campanii în care au fost asfaltate străzile importante din oraș, unele dintre ele au fost sparte transversal în mai multe locuri pentru utilități. Se întâmpla la doar câteva săptămâni după finalizarea asfaltării.

Acesta este modul de a face administrație care i-a îmbogățit pe abonații la contractele cu statul român și care a dus la păgubirea  bugetului public.
Pe lângă faptul că o administrație preocupată, înainte de a reabilita complet un drum public, trotuar, etc, ar lua serios în considerare toate aspectele ce țin de utilitățile ce îl traversează, sau l-ar putea traversa în viitorul apropiat, mai este un aspect. În majoritatea cazurilor de gen, prin astfel de lucrări, se pierde garanția lucrării de reabilitare. Iar orice problemă ce va apărea ulterior ( evident, vor apărea fisuri în asfalt, denivelări pe trotuare), nu va mai cădea în responsabilitatea constructorului, iar reparațiile se vor face pe cheltuieli din banul public, deși lucrarea se află în termenul de garanție.
Și v-ați prins, funcționarul public nu va putea fi judecat pentru abuz în serviciu, grație clarificărilor aduse recent de către CCR, pentru că nu încalcă legea. Cel mult, se va putea spune că funcționarul respectiv a greșit. Nu s-a gândit să notifice deținătorii de rețele edilitare despre intenția reabilitării drumului, punându-le astfel în vedere să-și revizuiască rețeaua cu această ocazie și să-și planifice eventualele extinderi în perioada premergătoare. Adică, omul e pur și simplu prost, nu un hoț care, fiind în cârdășie cu “căpușele”, știe foarte bine ce face.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s