Gestul președintelui senatului, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu, de a-și rezolva problema reînnoirii permisului cu prioritate la DRPCIV București, timp în care aproximativ 1000 de persoane așteptau la coadă, este dezbătut intens în aceste zile. Personal, consider că abordarea este greșită. Fie că ne place sau nu, Călin Popescu Tăriceanu este astăzi, prin funcția deținută și în baza ierarhiei stabilite în Constituția României, al doilea om în stat. Tot conform constituției, este persoana care asigură și interimatul, în cazul în care președintele tării este suspendat, sau se află în imposibilitatea exercițiului funcției pentru diverse motive. Aceasta este astăzi poziția domnului Tăriceanu în stat. Evident, stă în puterea noastră ca la toamnă să schimbăm lucrurile, însă până atunci, să-i dăm cezarului ce este al cezarului. Spre deosebire de Gabriel Oprea, președintele senatului beneficiază în temeiul legii de antemergător. Astfel, gestul domniei sale de a se băga în față nu este “șocant”, poate chiar deloc surprinzător. Să nu-l uităm pe domnul Johannis care, debutant fiind în funcția de președinte al țării, aflat la prima vizită în Franța, s-a simțit atât de atins în orgoliul propriu de faptul că responsabilii de protocol nu i-au luat la timp haina, încât a aruncat-o pe capota automobilului, vizibil iritat.

klaus-iohannis_enervat_paris

Oamenii aceștia au râvnit funcțiile deținute, nu pentru a servi cetățeanului, ci tocmai pentru a beneficia de un tratament special, preferențial.

În concluzie, atât timp legea îi permite președintelui senatului să se deplaseze în regim prioritar cu antemergător, timp în care eu sunt obligat a-i acorda prioritate, e de bun simț să mă aștept că acesta nu va sta la alte cozi, alături de mine. În plus, vă rog să-mi indicați un politician contemporan, măcar unul, despre care credeți că ar suporta să respire același aer cu muritorii de rând timp de câteva ore.

Eu altceva am să-i reproșez domnului Tăriceanu. Faptul că s-a băgat în față, dar a făcut-o prin spate. Nu a făcut-o bărbătește. Trebuia să vină în coloană oficială și să intre prin față cu discursul “suficienței”, pe care înțeleg că l-a avut ieri. Adică să le spună oamenilor că își va schimba permisul înaintea lor pentru că, “preocuparea celor cu funcții importante în stat este să se dedice în principal problemelor societății și comunităților, și nu statul la coadă“.

De ce nu a procedat în acest fel? Pentru că cei de la coadă s-ar fi pus pe un râs isteric la auzul inepției conform căreia domnul Tăriceanu ar fi dedicat problemelor societății și ale comunității, dar și, mai ales, pentru că se apropie alegerile generale. Iar imaginea acestuia este oricum terfelită de implicarea în dosarul retrocedărilor, dar și de faptul că tratează cu dispreț orice autoritate, permițându-și să mintă în instanță, pentru ca apoi să minimizeze importanța acestei infracțiuni. Din acest motiv a ales domnul Tăriceanu, foarte arogant în alte ocazii, să intre în față prin spate. Adică mergând pe burtă, ca pungașii.

Oricum, între noi fie vorba, metoda aleasă de domnul Tăriceanu pentru reînnoirea permisului de conducere este comparabilă, din punct de vedere a prostiei, doar cu vizita la Vântu a domnului Geoană între cele două tururi la prezidențialele din 2008.

În rest, suntem cu toții niște cârcotași, invidioși pe succesul politic al acestui titan politic și nu ne dorim altceva decât să blocăm ALDE de la accederea în parlament la toamnă.

PS: Înțeleg că o doamnă avocat a inițiat o acțiune de denunț la DNA împotriva președintelui senatului. Nu cred în reușita lui.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s