Și uite așa, statutul academic a celui mai mândru român se apropie de apus. După ce zilele trecute, Comisia Națională de Atestare a Titlurilor,Diplomelor și Certificatelor Univesitare (CNATDCU), a stabilit ca lucrarea reprezintă un plagiat și a propus retragerea titlului de doctor, mă gândesc că sunt șanse reduse să mai scape și de această dată.

Totuși, sunt convins că acest verdict nu va avea un impact semnificativ asupra carierei politice a domnului Ponta. Adică, pot să fac pariu că nu-l va împiedica să dobandească un nou mandat de parlamentar în toamnă. Iar apoi, în virtutea votului popular, își va continua ascensiunea politică. Alegătorii români au arătat deja că nu-i dernajează nici măcar acei candidați care au fost condamnați pentru că au fost prinși cu mâna băgată adânc în buzunarul public, cu atât mai puțin se vor simți deranjați de un simplu furt intelectual.

Pe cine interesează că întreg CV-ul fostului prim-ministru, fost președinte al celui mai mare partid din România și favorit în turul doi al alegerilor din 2014 pentru cea mai înaltă funcție în stat, este clădit pe niște baze false? Ce dacă acesta a devenit membru în barou fără examen, în virtutea titlului de doctor fals? S-a descurcat.

Tot în acest sens sunt interpretabile și luările de poziție ale persoanei vizate și a șefului său pe linie de partid. Aceștia sunt plini de ironie, nu se raportează deloc la verdict. Dimpotrivă, se leagă de alte aspecte pe care ei le văd importante pentru actualul guvern, desconsiderând frauda.

Ce opinie putea avea domnul Dragnea raportat la frauda intelectuală comisă de colegul său, în contextul în care el însuși a fost condamnat definitiv tot pentru un soi de fraudă? Acesta a declarat următoarele: “Stiu că este o obsesie pentru anumiți cetățeni. Am înțeles că asta a fost principala preocupare de ceva timp a acestui guvern. M-au sunat câțiva fermieri care mi-au spus că acum nici nu mai au nevoie de subvenții, transportatorii nu mai au nevoie de autostrăzi, e o veselie generală”.

Frauda domnului Ponta “este o obsesie pentru anumiți cetățeni”. Poate că da. Pentru acei cetățeni care nu și-au însușit ceea ce nu-i al lor, pentru aceia care au realizat ceea ce au realizat prin munca lor și nu prin furt. Restul declarației intră în registrul manipulării. Practic, domnul Dragnea învinovățește un guvern aflat la cârma țării de câteva luni, pentru că nu a reușit măsuri care să compenseze jaful  și nerealizările guvernelor ce s-au perindat timp de mai bine de un sfert de veac pe la Palatul Victoria. Cine face asta? Tocmai domnul Dragnea care, prefect de Teleorman fiind, îi creștea situația materială proporțional cu sărăcia din județ, aducându-l în stare de faliment. Iar cea cu autostrăzile e totală. Autostrada București-Ploiești, inaugurată în 2012, este în continuare împotmolită la 6.5 km de capitală. Iar parte din kilometri realizați de domnul Ponta, au trebuit demolați pentru realizare defectuoasă.

În plus, vă dați seama câtă energie a consumat guvernul de “politruci” pentru a dovedi un plagiat evident?

Și ca să încheiem într-o notă comică, domnul Ponta care a declarat la final că ”

de azi mă ocup să îmi fac o nouă teză de doctorat“.

Domnule Ponta, vreți să spuneți că vă ocupați de “o” teză de doctorat. Căci a vă ocupa de  “o nouă” teză, presupune că ați mai avea cel puțin una. Iar cea la care faceți astfel referire nu vă aparține. 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s