În septembrie 2015 am scris aici despre  proiectul de lege privind obligativitatea vaccinarii, dezvoltat de Ministerul Sănătății, revoltat fiind de prevederea ce dorește inculparea părinților care refuză vaccinarea copiilor, sub acuzația de  “rele tratamente aplicate minorului“. Îmi manifestam atunci dezacordul față de impunerea vaccinării prin forța represivă a legii penale și nu ca urmare a convingerii personale, dobândite prin argumentație științifică, sau măcar statistică. Practic, statul hotărăște ce este bine pentru tine, lipsindu-te de dreptul fundamental de a dispune de propria persoană.Sunt convins în continuare că niciun judecător întreg la minte nu va condamna un părinte pe infracțiunea de “rele tratamente aplicate minorului”, pentru că, având temeri pentru siguranța copilului, refuză vaccinarea acestuia. Aceste temeri, fie ele mai mult sau mai puțin justificate, vin din grija pentru copil, nu din reaua intenție specifică acestei infracțiuni.

Dar haideți să vedem cine este inițiatorul acestui proiect și implicit cât de interesat este acesta de conceptul de sănătate publică. Inițiatorul acestui proiect de lege este același minister al sănătății despre care aflăm astăzi, în urma unei anchete jurnalistice de excepție realizate de către Cătălin Tolontan, Mirela Neag și Răzvan Luțac de la Gazeta Sporturilor, că știa, tolera și chiar susținea imunizarea bacteriilor din spitalele românești. În tot acest timp subiectul a fost ținut departe de cunoștința populației, chiar fostul ministru dezinformând cu privire la dimensiunile dezastrului, în spitale fiind utilizate pentru dezinfecție substanțe diluate, inclusiv de până la 4000 de ori. Pe acest fond, un număr nedeterminabil de pacienți au murit cu zile în spitale, datorită infecțiilor intraspitalicești.

Toate acestea nu sunt rezultatul vreunei gafe impardonabile, chiar și un profan cunoascând faptul că mediul steril este indispensabil într-o sală de operații. Sunt fapte făcute în mod deliberat, în interesul financiar al companiilor producătoare de dezinfectanți. Au fost licitații trucate, făcute cu destinație și inclusiv atribuiri directe numai pentru ca un singur producător să câștige mai tot ce se putea câștiga în ultimi 10 ani. Cei implicați direct în acest proces, dar și cei care au avut cunoștință despre aceste nereguli și nu au făcut nimic, au pe conștiință viețile celor uciși de bacteriile din spitale. Trebuie precizat că aceștia știau foarte bine ce fac și ce implicații au faptele lor.

Au fost și medici care au reclamat la parchet atât ineficiența dezinfectanților, cât și neregulile de la organizarea licitațiilor/atribuirilor. Inclusiv SRI a fost informat ani la rând, despre licitațiile trucate. Cu toate acestea liniștea a fost deplină.

Cât este de grav? În spitalele din România se găsesc cele mai agresive bacterii din Europa. De ce?  Medici renumiți, care și-au dedicat întreaga pricepere salvării câtor mai multe vieți declară acum că „bacteriile tratate cu substanțe slabe capătă imunitate și o transmit generației viitoare de bacterii. Practic, noi am vaccinat bacteriile.

Șeful secției Terapie Intensivă nou-născuți de la Marie Curie, medicul Cătălin Cârstocea, un specialist dedicat total salvării copiilor nou-născuți trimite și către medicamentele generice, impuse de același minister al sănătății publice, medicamente al căror unic efect este Placebo, conform declarației aceluiași medic.

Redau mai jos câteva dintre declarațiile acestuia.

Faceți, vă rog, teste și la medicamente! Știu medicamente generice al căror import e protejat de politicieni care nu-și fac efectul”.

„Cum poți să te gândești că pui pe piață astfel de lucruri? E ca un laborator, practic, ceea ce se întâmplă: Hai să vedem cum este cu 5% în loc de 10%. Este absolut un laborator”.

Avem acum un tablou destul de bine conturat. Este evident că în centrul atenției sistemului național de sănătate nu se află în nici un caz pacientul. Interesul sănătății publice a fost trecut în plan secund de către interesul meschin al câștigurilor financiare ilegale. Aceste amănunte sunt esențiale pentru a devoala și interesele ce stau la baza proiectului ce urmărește inculparea părinților care refuză să-și vaccineze copiii. În mod categoric nu se urmărește interesul superior al copilului și nici sănătatea publică. Prejudicierea acestora două a fost tolerată și tăinuită de autorități zeci de ani la rând.

Le recomand astfel, decidenților din cadrul Ministerului Sănătății, să înlăture din proiectul de lege prinvind vaccinarea obligatorie, sancțiunea penală pentru părinții care refuză vaccinarea propriilor copii și să o înlocuiască cu o ”contribuție” constând dintr-o despăgubire în cuantumul prețului vaccinului,  pe care aceștia s-o plătească furnizorului de casă, la care se adaugă și cota procentuală din șpagă, pe care funcționarul responsabil de contract o pierde. În acest fel toată lumea va fi fericită.

Aceasta este corupția pe care Parlamentul României vrea s-o dezincrimineze. Prevalența intereselor financiare în dauna celui al sănătății publice reprezintă principalul risc asumat prin privatizarea serviciilor de sănătate publică. Iar într-o țară coruptă până în măduva oaselor, cum este România, nivelul de incidență este foarte mare. În acest context, neîncrederea în sistem nu ar trebui să mai surprindă pe nimeni.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s