Maria Ion, este numele îngrijitoarei care a sfârșit arsă de vie în clubul Colectiv. Spre deosebire de majoritatea celorlalți, aceasta nu era acolo pentru a se simți bine. Era acolo purtând în inimă povara greutăților cu care această viață a încercat-o într-un mod prea crunt.A fost nevoie ca această doamnă, căreia îi port un respect deosebit, să moară în condiții tragice pentru ca cineva să-și întoarcă privirea către ea. Locuiau cu chirie într-o cameră de 12 metri pătraţi, fără lumină, şi dormeau pe un singur pat şi două fotolii, primite de pomană. Înțeleg că acum au primit un apartament și niște alte donații. Aș spune eu tardiv. Dar mai bine mai târziu decât niciodată. Doamna Maria Ion, a fost o eroină în viața ei. La data incidentului avea vârsta de 38 de ani și era deja de 8 ani văduvă , crescându-și singură cei cinci copiii, dar îngrijindu-se și de tatăl ei care este paralizat și cu un picior amputat. Cum făcea toate acestea? Lucrând într-un club ca îngrijitoare, fără contract, adică la negru.

Nu aș fi vrut să le găsesc patronilor clubului Colectiv și mai multă vină decât au deja, însă ce fel de om trebuie să fii încât să nu-i faci forme legale unei persoane aflate într-o situație atât de dificilă? Maria Ion, un nume atât de comun, încât oricare dintre noi am fi putut fi în situația ei. Lăcomia, dorința de a strânge tu cât mai mult, îți întunecă mintea într-un așa fel, încât nu mai ai puterea de a empatiza nici cu cele mai dramatice cazuri.

Maria Ion, o simplă îngrijitoare, dar un om complex. Eroina pentru copiii ei, ea  poate reprezenta pentru oricare dintre noi un exemplu de devotament, de sacrificiu total, dar mai important, o lecție. Urmează-ți obiectivele în viață, dar nu călca pe cadavre! Cineva acolo sus vede tot.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s