In ultimele zile s-au succedat cateva evenimente au meritul de a minimiza fapta si implicit vinovatia domnului Oprea.

  1. Domnul Oprea a declarat urmatoarele. “Am răspuns la toate întrebările. Nu am avut nimic în plus faţă de ce au avut ceilalţi miniştri de Interne. Eram în timpul serviciului, îmi făceam datoria. Nu am voie să spun mai mult”. Pe langa faptul ca accentueaza, in continuare, ca se afla in timpul serviciului si ca isi facea datoria, activitati care nu justifica utilizarea antemergatorului deoarece activitatea de curenta a unui ministru nu se desfasoara in regim de urgenta, domnul Oprea mai face ceva. Largeste sfera utilizatorilor de coloana oficiala pe baza de “conventie” ilegala, aceasta contravenind prevederilor extrem de restrictive ale Codului Rutier, diluandu-si astfel fapta intr-un fenomen generalizat. Acesta insinueaza ca toti predecesorii au beneficiat de acest privilegiu de transport.
  2. Pe fondul acestui scandal, ca din neant, a aparut pe internet o inregistrare video  surprinzand prin Bucuresti un microbuz cu numarul de inmatriculare B-104-BOR, caruia ii deschide calea o autospeciala a politiei rutiere. Conform domnului Costel Stoica, purtator de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, microbuzul apartine Patriarhiei Romane. Mai mult, domnul Stoica recunoaste cu seninatate, intr-un interviu acordat postului de radio Europa FM, ca patriarhia beneficiaza in diverse ocazii speciale de antemergator in baza unei conventii pe care ar avea-o cu MAI. Pe langa faptul ca o institutie publica, aflata in serviciul comunitatii, NU are voie sa faca conventii ca un SRL, nu pot sa nu ma gandesc si cum ar arata traficul rutier daca ar proceda asemeni conducatorii tuturor cultelor recunoscute din Romania. Ar mai fi si aspectul ca aceasta opulenta este total incompatibila cu umilinta manifestata de Domnul Isus Hristos, simbolul crestinismului, insa acest aspect excede subiectului.

Sunt curios daca domnul Oprea s-a deplasat ieri la parchet insotit de o coloana oficiala. Pentru ca lamurirea circumstantelor in care domnia sa a abuzat de putere, chiar mi se pare ca impune un regim de urgenta. Daca s-ar fi considerat nevinovat, asa cum pretinde ca este, sunt convins ca nu ar fi renuntat la coloana oficiala nici dupa accidentul de martea trecuta. Luand in considerare media de 5 urgente pe zi pe care le rezolva zilnic, inseamna ca in aceste noua zile trecute de la eveniment, s-au strans cam 45 de urgente carora ministrul de interne nu le-a dat curs.

Acum, afland de la domnul Oprea ca toti ministrii de interne anteriori s-au bucurat de coloana oficiala, dar si constatand ca inclusiv Patriarhul Daniel beneficiaza de coloana oficiala “pe conventie”, nu-i asa ca deja nu vi se mai pare mare grozavie fapta generalului? Nici nu va imaginati ce efect a avut faptul ca Patriarhia Romana si-a asumat public existenta unei conventii cu MAI in privinta antemergatorului. Chiar daca acest beneficiu este ilegal, cei mai multi dintre romani nu indraznesc sa nutreasca ganduri rele fata de fetele bisericesti. Pe cale de consecinta, vor fi ingaduitori si fata de General.

Oricum, trecerea timpului a facut ca efervescenta din pahar sa dispara deja. Din acest moment, fabricarea probelor si a argumentelor se va face in liniste.

Asteptam verdictul… “Not guilty!”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s