“Ma mut intr-un cartier rau famat. Aflu de la vecini ca in zona se sparg frecvent locuinte. Pentru acest motiv, contractez o firma de paza pentru a-mi proteja bunurile. Si alti vecini fac acelasi lucru, dar sporadic. Cu toate acestea, intr-o zi, cand ma aflam relaxat intr-un concediu de odihna, locuinta mea este pradata de hoti. Constatand acest aspect la intoarcere, ma adresez firmei de paza pe care o contractasem, prezentandu-le situatia si nemultumirea mea. Aflandu-ma acolo, observ ca sunt si altii dintre vecinii mei, care la randul lor apelasera la serviicile firmei, servicii pentru care platisera bani frumosi. Reprezentantul firmei de paza ne comunica tuturor ca echipajul lor a sosit tardiv, fiind amplasat la o distanta considerabila de cartier. Il intrebam la unison, care sunt motivele pentru care nu detaseaza permanent un echipaj, in interiorul cartierului, din moment ce au mai multi clienti acolo. Acesta raspunde sec. Imi pare rau, dar nu ne putem permite efortul financiar implicat de alocarea unui echipaj in cartier. Am fi facut-o totusi, daca erau abonati TOTI locuitorii cartierului. In acel moment, atat mie cat si celorlalti clienti ni se intuneca mintea. In loc sa actionam in judecata firma de paza, pentru ca nu si-a onorat obligatiile contractuale, am inceput sa nutrim sentimente de ura fata de ceilalti vecini care nu doreau sa plateasca servicii de paza. Acestia din urma ne informasera deja ca nu au bani pentru asa ceva si ca oricum, data fiindu-le situatia materiala, hotii nu ar fi tentati sa le sparga locuintele neavand ce sa le fure. Fata de aceasta atitudine, impreuna cu ceilalti vecini abonati la serviciile de paza, m-am adresat autoritatilor cerandu-le sa emita o lege prin care sa-i oblige pe toti detinatorii de locuinte sa semneze un contract pentru servicii de paza sub sanctiunea unei amenzi usturatoare. Concomitent cu acest demers, si patronul firmei de paza, care are “cunostinte” printre legiuitori, face lobby, in cel mai pur stil romanesc, pe langa acestia, urmarind acelasi scop.

Drept urmare, Parlamentul da o lege prin care-i obliga pe toti proprietarii sa contracteze servicii de paza pentru locuintele lor. “      Cam la fel stau lucrurile si in cazul vaccinului obligatoriu.

Fac din start precizarea ca sunt vaccinat 🙂 si ca mi-am vaccinat ambi baieti dupa schema obligatorie. Am facut-o fiind constient de faptul ca aceste vaccinuri au fost testate si paratestate pana acum. In plus, si-au dovedit eficienta generatii la rand. Deja se ridica o prima intrebare. De ce credeti ca sunt foarte putini opozanti fata de vaccinurile traditionale ( anti-polio,anti-Hepatita B, anti-tuberculoza, anti-tetanos, anti-difterie, etc), comparativ cu cei care se opun noilor tipuri de vaccinuri?

Sa fie oare pentru ca acestea din urma nu mai prezinta astazi garantia interesului pentru pacient, sau pentru eradicarea unei boli, singurul obiectiv al companiilor faramaceutice fiind profitul?  Sau pentru ca acestea sunt insuficient testate? Ori pentru ca informarea populatiei cu privire la efecte lipseste cu desavarsire? Ce m-ar putea convinge pe mine ca aceste mari companii farmaceutice care produc vaccinuri, aceleasi care isi promoveaza in media medicamentele ca pe bomboane, sunt interesate, sau macar trateaza cu responsabilitate starea mea de sanatate?

Controversele pe tema vaccinurilor au radacini vechi, nu sunt de ieri, de azi. Si nu au luat viata in randul populatiei, insisi specialistii emit opinii contradictorii, unii dintre acestia fiind rezervati fata de ceea ce numesc “imunizarea excesiva” si care poate avea rezultate nedorite. Deci, din moment ce acest subiect este controversat inclusiv printre specialisti, adica printre cei care se pricep si care pot emite o parere bazata pe cunostinte si pe experienta, deci nu doar pertinenta, nu este intocmai normal ca in randul populatiei sa existe nesiguranta si retinere?

Inainte de toate, ma pun in postura de persoana vaccinata. Adica acel client care a platit bani unei mari companii farmaceutice in schimbul imunizarii. Fiind atins de virusul pentru care m-am imunizat, aflu de la acestia ca nu a fost suficient sa ma imunizez eu si ca trebuia ca toti cei cu care intru in contact sa fie la randul lor imunizati. Pai nu este acesta un non-sens al procesului de vaccinare? In acest mod, nu recunosc oare producatorii de vaccinuri ineficienta produsului lor?

In plus, este drept ca o temere de-a mea, justificata de altfel, sa-l oblige pe cel de langa mine?

Ministerul Sanatatii pregateste un proiect de lege prin care sa legitimeze impunerea vaccinarii copiilor prin forta. Astfel, parintele care va refuza vaccinarea propriului copil va fi acuzat de rele tratamente aplicate minorului, fapta pentru care pedeapsa se ridica pana la 7 ani de inchisoare. Acelasi proiect de lege prevede si compensatiile pentru cazurile de invaliditate provocate de vaccinuri.

Mai pe intelesul tuturor; daca tu, parinte fiind, te opui imunizarii copilului tau facuta prin vaccinare, exclusiv de teama efectelor negative pe care le-ar putea avea vaccinul asupra lui, vei fi condamnat la inchisoare pentru, si aici va rog sa fiti atenti la terminologie, “rele tratamente aplicate minorului”. In schimb, daca in urma vaccinarii, copilul tau este schilodit (cunosc cazuri concrete, chiar in cercurile mele), statul are pregatite pentru tine compensatiile materiale. Refuzand vaccinarea copilului tau, care are astfel mari sanse sa-si traiasca viata sanatos, vei fi condamnat la inchisoare. In caz contrar, daca urmare a vaccinului, copilul tau devine un schilod, nimeni nu va raspunde penal pentru drama vietii lui, statul ii va cumpara sanatatea printr-o compensatie baneasca prestabilita si deja prevazuta in buget. Destul de cinic, nu credeti? Preventia riscurilor la care sunt expusi copiii, trebuie sa ramana prerogativa parintilor. Politicienii corupti, aceiasi care fac astfel de legi, se bucura de prezumtia de nevinovatie pana in momentul in care sunt condamnati definitiv ( unii dintre ei o au si dupa ispasirea pedepsei). Cu toate acestea, asupra parintelui care refuza vaccinarea copilului planeaza prezumtia ca este iresponsabil, sau ca-i doreste raul.

Usor dar sigur, parintilor li se suprima rand pe rand drepturile pe care le au in raport cu copiii lor.

Daca in urma cu doar cateva zile, domnul Dragnea anunta sanctionarea faptei denumita “defaimare sociala”, schilodind practic libertatea de opinie, acest proiect al Ministerului Sanatatii mai face un pas catre totalitarismul manifestat in democratie, schilodind atributul de parinte, dar si dreptul de a dispune de tine.

PS: Ma incapatanez sa fac fata cu succes si nevaccinat, oricarei epidemii de gripa ce a avut loc de mai bine de 15 ani. In tot acest timp, in cercurile in care m-am invartit, gripa i-a secerat la pat pe majoritatea celorlalti, o parte buna dintre ei “imunizandu-se” anual. Cam asta este ideea mea despre imunitate si parerea mea despre eficienta vaccinurilor.

PPS: Foarte multi oameni au un stil de viata nociv. Sunt sedentari, nu se odihnesc suficient, au o alimentatie foarte nesanatoasa, nu consuma suficiente lichide, fumeaza, consuma alcool, isi traiesc viata intre scaunul de la birou si fotoliul cu TV inclus de acasa. Acest stil de viata le face praf imunitatea. Daca le recomanzi sa-si schimbe stilul de viata, devin foarte agresivi. Cum iti permiti tu sa le spui lor ce sa faca? Foarte probabil, acestia sunt si cei de parere ca vaccinarea trebuie impusa prin lege. Ei nu accepta ideea ca sunt expusi in primul rand la pericole ce vin din interior si nici nu accepta sa se schimbe. Cu toate acestea, ii vad pe ceilalti ca reprezentand un pericol pentru ei si si-ar dori sa le impuna acestora sa se schimbe, sa se vaccineze.

Se ajunge astfel la situatia aberanta in care, un fumator, persoana care ma omoara cate putin in fiecare zi, sa-mi ceara sa ma vaccinez ( sa administrez toxine organismului meu care, gratie stilului de viata sanatos, are o imunitate foarte buna) motivandu-mi ca reprezint un pericol pentru el.

Aceasta pretentie este profund nedreapta si inadecvata in acelasi timp.

Advertisements

One thought on “NU ACCEPTI SA-TI FIE VACCINAT COPILUL? ATUNCI VEI MERGE LA INCHISOARE.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s