Blocul imortalizat in imaginea de mai jos i-a intampinat in ultimii 26 de ani pe toti cei care au traversat pasajul rutier Baneasa, inspre cartierul Aviatiei (Bucuresti).

20150923_080234

Mai recent, am observat ca pe ruinele a ceea ce ar fi putut fi astazi un bloc extrem de bine pozitionat si foarte util bucurestilor, au inceput sa apara reclame publicitare. Ma intreb, sa fie acesta unul dintre cele mai costisitoare suporturi de publicitate stradala, sau cea mai ineficienta forma de utilizare pe care ai putea-o da unui bloc de locuinte?

Mi se pare anormal, imoral chiar, ca statul roman ( administratia publica locala)  sa incaseze bani de pe urma esecului inregistrat in gestionarea sortii cladirilor incepute sub regimul Ceausescu dar ramase neterminate in 89.

Cu doar un kilometru inainte se gaseste un alt monument al esecului. Langa piata Baneasa se afla un complex universal, temeinic construit in aceeasi perioada comunista, ce a fost dat in folosinta putin inainte de revolutia din 89. Niciodata nu a fost utilizat intr-o proportie mai mare de 40-50%.

Cu toate acestea, in zona au fost construite, atat blocuri noi, cat si importante centre comerciale.

Din ce am citit prin presa, rezulta ca blocul aflat in locul in care se bifurca bulevardul Aviatiei, urmeaza sa fie demolat in curand datorita riscului pe care il prezinta pentru siguranta cladirilor din zona, dar si al oamenilor fara adapost care-si traiesc viata printre ruinele lui.

Nu exista nici o explicatie rationala pentru care, ani la randul, statul roman nu a luat o decizie de valorificare a constructiilor, deloc putine, nefinalizate inainte de 1990 .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s