La doua dintre precedentele editii ale Raiffeisen Bucharest Marathon am alergat pentru mine. Am alergat si pentru a-i incuraja si pe altii sa adopte un stil de viata activ. Activitatea fizica practicata cu regularitate, coroborata cu o alimentatie echilibrata dar si prin alocarea unui timp suficient de repaus, formeaza impreuna singurul antidot eficient pentru stilul de viata vicios specific vremurilor pe care le traim.

Anul acesta, voi alerga pentru Sara Maria, alaturi de Mady, de Corina si de Andreea, carora doresc sa le multumesc pe aceasta cale.

Sara Maria, este fetita Simonei, o fosta colega de munca. Din nefericire pentru ea si pentru familia ei, Sara Maria a fost diagnosticata putin timp dupa nastere cu sindromul Joubert, sindrom care pe cat este de rar, pe atat este de greu de dus.

La aflarea vestii ca urmeaza sa devina parinti, membrii componenti ai oricarui cuplu isi doresc tot ce este mai bun pentru copilul lor inca nenascut. Cel putin asa ar trebui sa se intample. Sunt ferm convins ca la fel s-a intamplat si in cazul parintilor Sarei. Din nefericire in dreptul lor, realitatea nu s-a suprapus viselor. Sindromul de care suferea, avea sa-i produca Sarei multa suferinta fizica, iar parintilor ei si mai multa suferinta emotionala. Cu toate acestea, ei nu au renuntat. Cunoastem cu totii nenumarate  cazuri de copii nascuti cu, sau fara vreun handicap, dar care au fost abandonati de catre cei care i-au adus la viata. Simona reprezinta din acest punct de vedere un exemplu pentru noi toti. Dupa ce si-a incheiat concediul de ingrijire copil, s-a retras din companie pentru a se dedica in intregime ingrijirii Sarei. Ce altceva mai mult poate face o mama pentru copilul ei suferind?

Simona, te respectam pentru pentru ceea ce ai facut si faci in continuare pentru Sara Maria, dar si pentru exemplul pe care il dai astfel!

Cunoscand toate acestea, am decis sa alergam pentru a face cunoscut cazul Sarei, fiind solidari cu Simona si cu familia ei. Vom alerga in semn de respect fata de cei care au copii suferinzi, dar si pentru ca parintii ce isi au copiii sanatosi sa fie recunoscatori pentru acest fapt.

Suntem alaturi de tine, Sara Maria!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s