Esti medic. Medic oncolog. Ai jurat ca-ti vei dedica intreaga pricepere pentru salvarea de vieti (Atât cât mă ajută forțele și rațiunea, prescripțiunile mele să fie făcute numai spre folosul și buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violență; În orice casă voi intra, o voi face numai spre folosul și bunăstarea bolnavilor – fragmente din juramantul lui Hippocrate).
Iti intra in cabinet un nefericit. In timp ce-l instiintezi ca are cancer, tu iti faci deja calcule in minte despre beneficiile pe care le vei avea de pe urma suferintei lui. Te gandesti, probabil, la vacanta exclusivista pe care ti-o vor oferi cadou companiile farmaceutice pentru serviciile tale, acelea de a-i prescrie celui care are moartea in fata, un tratament mult mai scump, dar cu acelasi efect.
Desi m-am referit exclusiv la medicul care se face vinovat de aceasta conduita, aceeasi vina le-o gasesc tuturor celorlalti care sunt angrenati in acest sistem. Medicul insa, este cel care se uita in ochii pacientului sau, atunci cand ii prescrie tratamentul.

Conform gandul.info, “in 2014, o firmă de medicamente a achitat peste 4,1 milioane de lei unui operator de turism, “sponsorizare” care în realitate ar fi fost o “mită mascată”, dată medicilor prin reprezentanţii zonali, în funcţie de vânzările realizate după prescrierea anumitor medicamente.”
Faptul ca producatorii de medicamente ii trateaza pe pacienti ca pe niste clienti, ca sa nu zic produse, reprezinta cu siguranta un motiv important pentru care populatia devine tot mai reticenta fata de vaccinuri.

Cat de “om” trebuie sa fii pentru a face asta?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s