Victor Ponta, ex-presedintele celui mai mare partid din Romania, prim-ministru, deputat, candidat in turul secund in cursa pentru ocuparea functiei de presedinte al Romaniei, aflandu-se la DNA unde a aflat ca a dobandit calitatea de inculpat, avand trei capete de acuzare diferite pentru fapte de coruptie, pare a fi framantat de niste probleme de importanta majora.

In momentul in care domnul Ponta a dobandit, pe langa calitatile enumerate mai sus, si, calitatea de inculpat intr-un dosar penal, acesta poarta urmatorul dialog cu membrii staffului sau:
” VP: Cum trec?
Încă patru metri.
VP: Încă patru metri?
VP: Stai, stai că mi-au rupt asta, mă. Băi, mi-au rupt cârja. Pe bune…”

In contextul prezentat, dialogul de mai sus, se poate realiza ori de catre o persoana ce sufera de schizofrenie, ori de catre o persoana imatura in incercarea de a se sustrage de la a da raspunsuri la niste intrebari pertinente, dar incomode.

Cu o seninatate tampa, acesta le transmite jurnalistilor ca procurorul de caz, i-a mai dat ragaz pana in luna august, prin dispunerea efectuarii unei expertize financiar-contabile in cauza. Astfel, cel putin pana atunci, se poate abtine de la a da declaratii in fata presei despre noua sa calitate, cea de prim-ministru inculpat si aflat sub control judiciar.
In momentul de fata, Victor Ponta pare a fi angajat intr-o cursa de rezistenta concurand cu ridicolul. Lasa impresia ca este prins intr-un soi de pariu in care trebuie sa faca ORICE pentru a rezista cat mai mult posibil in functia de Prim-Ministru al Romaniei.
Dupa ce a reusit sa castige o luna de amanare invocand motive medicale, fost procuror si avocat, acesta si-a exercitat dreptul la tacere in cadrul audierii de saptamana aceasta.

Dreptul la tacere nu poate fi interpretat de organele de ancheta ca fiind sfidare. Insa, fata de cetateni, exercitarea acestui drept de catre prim-ministrul in exercitiu, atat in fata anchetatorilor dar si in fata presei, reprezinta un act de sfidare si de desconsiderare.

Din acest moment, sunt de parere ca este evident faptul ca domnul Victor Ponta va face uz de toate subterfugiile avocatesti pentru a tergiversa la maxim acest dosar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s