De ce credeti ca trage Ponta de timp, stand la recuperare in afara tarii?

S-a tot afirmat in spatiul public ca cetateanul Ponta nu este obligat sa mearga in persoana la audierile procurorului, fiind reprezentat de avocat. Cu toate acestea, avocatul domnului Ponta, prezent la cele doua audieri de pana acum, nu a facut altceva decat sa ceara amanare pe motive medicale.
De ce le-a cerut Sova colegilor sai, sansa de a se apara ca un om liber ? ” Va rog sa ma lasati sa ma apar ca un om liber. Dumnezeu sa fie cu fiecare dintre noi si sa se faca asa cum o sa vrea”
Pentru ca in acest timp, colegii acestora dezmembreaza, prin modificari aduse legii, infractiunile de care sunt acuzati, probele ce stau la baza acuzatiilor, dar si mijloacele prin care parchetul ii poate ancheta.

In timp ce vacanta parlamentara se apropie, eventuale noi cereri ale procurorilor urmand sa fie puse in asteptare, parlamentarii lucreaza pe mai multe fronturi pentru salvarea penalilor dintre ei.
1) Se dezincrimineaza conflictul de interese si incompatibilitatea.

2) Prin modificarea legii privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, mai exat cea adusa articolelor 35 si 46, prin introducerea unor noi alineate, pe care le redau mai jos, se stabilesc ce inscrisuri sunt exceptate sechestrului si confiscarii si se face o delimitare foarte pronuntata intre infractiunile savarsite cu violenta si celelalte infractiuni ( ex: faptele de coruptie).

3) In acelasi timp, prin modificarea codului de procedura penala, se ingreuneaza considerabil activitatea procurorilor, punandu-i pe aceastia in situatia de a nu mai putea tine pasul in strangerea de probe, cu infractorii angajati in distrugerea lor.

” (3) Avocatul nu raspunde pentru nedenuntarea infractiunilor planificate de care are cunostinta in exercitarea profesiei, cu exceptia urmatoarelor infractiuni:
– omor sau ucidere din culpa
– genocid, crima impotriva umanitatii sau crima de razboi
– rapire cu solicitarea unei recompense, luare de ostatici, atac impotriva traficului aerian si naval savarsit de o grupare terorista. ”
Daca astazi, prin lege, avocatului i se da dreptul de a tainui orice fel de infractiune despre care ia la cunostinta in exercitarea profesiei sale, exceptandu-le pe cele cu violenta, rapiri sau terorism, ma astept ca in curand acestea sa fie scoase din sfera penala, iar apoi sa fie incriminat chiar denuntul pentru aceste fapte.

Daca aceasta modificare va fi aprobata, cumulata cu cea prin care sunt stabilite ce inscrisuri sunt exceptate sechestrului si confiscarii (vezi mai jos), o mare parte dintre probele administrate in dosarul Ponta – Sova vor deveni nule de drept, intrucat au legatura cu exercitarea de catre acestia, a profesiei de avocat.

“(1) Sunt exceptate de la masura ridicarii de inscrisuri, a sechestrarii sau a confiscarii:
1. comunicarile scrise intre client si avocatul sau, autorizat legal sa refuze oferirea de declaratii.
2. consemnarile efectuate cu privire la comunicarile incredintate de catre client sau cu privire la alte imprejurari la care se refera dreptul de a refuza depunerea de marturie
3. alte bunuri, cu privire la care se aplica dreptul de a refuza depunerea de marturie. ”

Asa cum s-a afirmat deja in plenul parlamentului, “Tovarasii”  si-au luat parlamentul inapoi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s