Doar in acceptiunea domnilor Tariceanu si Ponta, demisia poate suna in felul urmator:
” Demisia – este acea forma de lovitura de stat prin care, un procuror in varsta de doar 27 de ani, deci implicit cu o experienta indoielnica, schimba doua guverne in mai putin de o luna, incumetandu-se sa incepa urmarirea penala a primului ministru in exercitiu.”

La 16 ore distanta de la declaratia jignitoare, facuta la adresa romanilor care muncesc in strainatate, domnul Rus si-a prezentat demisia. Mi se pare foarte interesanta linistea care a domnit in PSD in tot acest interval de timp. Daca pana acum, presedintele parditului reactiona aproape instant la un derapaj atat de grav al unui ministru, cerandu-i demisia, in aceasta ocazie acesta a preferat sa taca malc. Ii inteleg retinerea domnului Ponta, in contextul in care solicitarea demisiei este asociata astazi loviturii de stat.
Sunt doua declaratii interesante pe care doresc sa le comentez.

“Eu am de rezolvat câteva chestiuni şi am să cer eventual chiar primului ministru să îmi accepte demisia.” – Ioan Rus
si
“Regret situaţia generată de declaraţiile dlui Ioan Rus! Acesta şi-a asumat răspunderea şi mi-a prezentat demisia din funcţia de ministru! Am acceptat demisia” – Victor Ponta pe Facebook.

Domnul Rus ii va cere premierului sa-i “accepte” demisia. Va dati seama cat e mult a fost mutilata institutia demisiei in aceste zile prin declaratiile manipulatoare ale domnilor Ponta si Tariceanu?
Voi reda aici definitia demisiei asa cum se gaseste ea in DEX si in Codul muncii.

DEX: “Act prin care cineva renunță (de bunăvoie) la o funcție, la o demnitate etc.”

Codul muncii: “Art. 81 (1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.”

Cea de-a doua declaratie, a domnului Ponta, vine cu voce stinsa, pe Facebook. Nu mai are glas sa pronunte termenul demisie, existand riscul ca cetatenii sa interpreteze ca acesta se refera la propria-i persoana. Chiar si asa, sunt convins ca domnului Ponta ii este din ce in ce mai greu sa accepte, nu procedural, cum se insinueaza, ci la nivel mental, demisia cuiva. Mai este de remarcat faptul ca domnul Ponta regreta situatia generata de declaratia domnului Rus si nu declaratia in sine. Acest fapt poate fi interpretat in doua moduri. Ori impartaseste opinia acestuia dar nu are curajul s-o recunoasca. Ori, nu-l deranjeaza altceva decat efectele negative produse de astfel de declaratii, in randul opiniei publice.
Care dintre aceste doua variante este mai grava, ramane sa stabilim fiecare dintre noi.

Si democratia a fost redefinita de catre domnii Ponta si Tariceanu.

Astfel, democratia este forma de organizare si conducere a unei societati in care parlamentul este singurul care poate decide starea de vinovatie sau de nevinovatie a membrilor constituenti si a membrilor guvernului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s