Ieri seara, participand la o emisiune TV la Digi24, ministrul Transporturilor Ioan Rus a facut o afirmatie extrem de grava. Conform acestuia, copiii romanilor plecati la munca in strainatate “se fac golani acasa”, iar nevestele acestora “curve”.
Dupa aparitia acestei declaratii in presa, domnul Rus si-a cerut scuze pentru formulare, dar nu si pentru fondul afirmatiei, fiind in continuare convins ca a semnalat o situatie grava.

Sa-l suspectam pe domnul Rus ca nu intelege contextul socio-economic in care traim? Context care, cel putin de la debutul crizei economice, i-a fortat pur si simplu pe unii dintre concetatenii nostri, ori sa plece impreuna cu intreaga familie intr-o alta tara, incepand astfel totul de la zero, ori sa-si lase in tara o parte a familiei si sa mearga sa munceasca in strainatate. Domnul ministru, de mai multe cabinete si domenii, s-a referit in mod special la cea de-a doua categorie, aceea a celor care muncesc in afara tarii, trimitand bani familiei ramase acasa.
Ma intreb daca domnul Rus s-a gandit macar o clipa la nivelul de disperare la care au ajuns acesti oameni, incat sa fie dispusi sa faca un asemenea sacrificiu. Faptul ca acestia au plecat la munca departe de familiile lor, nu este un lux pe care si l-au permis, nu este lucru putin. Insa, atunci cand in tara sansele la un nivel de trai decent sunt inecate de sistemul politic corupt, emigrarea devine unica solutie.

De cealalta parte domnul Rus, ocupand functii politice inca din 1996, nu numai ca nu stie ce insemana sa muncesti departe de casa, sau sa-ti vezi sotia si copiii in cel mai bun caz anual, dar este si unul dintre cei care, prin modul pagubos in care au condus tara, se fac vinovati de nivelul scazut de trai si implicit de plecarea multora.

Domnule Rus, unii dintre copiii romanilor care muncesc in afara tarii s-au sinucis de dorul parintilor, acest gen de golani au devenit. Realizati macar acum, situatia dramatica fata de care v-ati permis sa faceti afirmatii gratuite?

Cat despre domanele care au devenit in acceptiunea ministrului Rus curve, doar ca urmare a faptului ca barbatii lor lucreaza in alta tara, sper ca-i vor da acestuia o replica pe masura golaniei lui.

In eventualitatea in care mai existau persoane convinse ca blocarea votului la alegerile prezidentiale in diaspora a fost un accident nefericit, domnul Rus vine sa spulbere orice urma de indoiala si sa confirme dispretul manifestat de guvernanti fata de cei care au ales sa nu mai suporte umilintele la care erau supusi in tara.

O farama de adevar este totusi in afirmatia domnului Rus.

Cand vom fi plecat cu totii din tara, lasand in urma noastra doar actuala clasa politica, Romania va deveni intr-adevar o tara de golani si curve.

”România are trei milioane de oameni, să zicem, din forţa activă, în acest moment, în occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus

Advertisements

One thought on “Romania, tara de golani si curve

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s