Sunt profund induiosat de discursul stimatului domn George Copos tinut in fata instantei atunci cand i-a fost judecata cererea de eliberare conditionata, dar si fata de declaratiile pe care le-a dat presei dupa eliberare. A demonstrat modestie, regret fata de faptele comise si, nu in ultimul rand, faptul ca s-a indreptat. Aceste aspecte ar trebui, alaturi de comportamentul general manifestat de condamnat pe perioada detentiei, sa fie analizate de catre instanta atunci cand este luata in dezbatere  eliberarea conditionata.

Sa-l citäm dar pe domnul Copos: “Mă simt ruşinat. Sunt un om care a creat 5.000 de locuri de muncă. Sunt un om care a făcut în România peste 200 de milioane de euro investiţii” – regret fata de faptele comise
”Am avut atitudine ireproșabilă în închisoare” si „Merit să fiu liber, sînt printre puținii care au achitat prejudiciul!” – modestie
“Copos susținea că el n-a făcut nimic rău și că, fiind un om de afaceri român, inteligența se prezumă ca infracțiune.”- magistrat Judecatoria Sectorului 5 – recunoasterea si asumarea vinovatiei. conform propriei sustineri, domnul Copos a fost inchis fiind gasit vinovat de posesie si uz ilegal de inteligenta.

In plus, a scris si 5 carti, la citirea titlurilor carora, recunosc ca aproape inteleg de ce odata eliberat, domnul Copos imi lasa impresia ca s-ar impune ca noi, cetatenii romani, sa-i cerem iertare in numele statului pentru ca a fost nevoit sa indure 400 de zile intr-un penitenciar.

Iata titlurile.

„Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova în secolele XIV-XVI”

”Tășnadul medieval”

”Turismul european durabil”

”Turismul vector de interculturalitate”

”Franciza versus managementul în industria hotelieră”.

Facand abstractie de titlurile de doctorat ale celor 5 lucrari, pe care domnul Copos pretinde ca le-a scris in restul timpului scazut din cele 400 de nopti in care a citit continuu, odihnindu-se in medie doar 4 ore pe noapte conform propriei declaratii, sper ca devine deja evident abuzul de drept, care pretinde modificarea legii.

Altfel, vom asista probabil in curand, la situatii in care un condamnat definitiv se va prezenta la poarta penitenciarului cu un teanc de carti egal cu numarul de luni pe care le are de executat, sustinand ca le-a scris in perioada detentiei, fata de care judecatorii, naivi prin natura profesiei, vor lua decizia de a-l elibera conditionat..

Surse:

http://www.tolo.ro/2015/04/07/copos-merit-sa-fiu-liber-sint-printre-putinii-care-au-achitat-prejudiciul/

http://www.gandul.info/stiri/george-copos-a-fost-eliberat-din-inchisoare-am-avut-400-de-nopti-in-care-am-citit-cat-nu-am-citit-in-toata-viata-mea-14111205

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s