Seara precedenta, domnul Pandaru a avut-o invitata la gandul.live pe doamna Udrea.

Mi-a atras atentia, in mod special, una dintre declaratiile acesteia, pe care o redau putin mai jos.

“Spuneam ca intr-o tara in care aproape oricui poti sa-i faci un dosar penal, aproape oricine poate fi acuzat de ceva in tara aceasta. De la seful statului, pana la omul, simplul cetatean, care a incercat sa-si cumpere o pensionare anticipata cu 100 de euro si un borcan de miere, caz adevarat. Deci pe oricine poti sa acuzi in tara asta. Intr-o astfel de tara, cel care stie secretele tuturor, dar nu numai ca stie secretele tuturor, are si parghiile pentru a genera un dosar penal cuiva, evident ca el conduce aceasta tara.” – Elena Udrea

Doua aspecte vreau sa subliniez cu privire la aceasta declaratie.

In primul rand, Elena Udrea face apel la marea complicitate. In mod amenintator pentru toata lumea, ne aduce la cunostinta ca “pe oricine poti sa acuzi in tara asta”, “de la seful statului, pana la omul, simplul cetatean”. Nu este prima data cand un politician incearca sa ne inoculeze ideea ca nu e nimic anormal in faptul ca are mainile legate la spate. Noi nu trebuie sa ne pierdem increderea in persoana respectiva si cu atat mai putin in clasa politica, in structurile statului, in serviciile secrete.

Ne mai spune ca SRI-ul este o institutie care-si face treaba in mod ireprosabil si ca nu trebuie sa ne facem griji pentru ca la conducerea acestui serviciu se afla o persoana care conspira impotriva unor candidati la cea mai inalta pozitie in stat. Altfel spus. DORMITI LINISTITI, CHIAR SI CU DOI PENALI LA VARF, DIICOT SI SRI LUCREAZA PENTRU VOI!

Am mai auzit in aceasta dimineata la radio si celalalt tip de folclor. Si nu la o singura persoana retinuta, la doua. Dosarele sunt “fabricate”. Ei sunt toti nevinovati, cu milioanele de euro din banii statului in conturi.

Doamna Udrea trebuie sa stie ca nu avem cu totii acest potential penal despre care ne vorbeste domnia sa. Si ca un parlament penal de la un capat la celalalt nu reprezinta starea de normalitate. Iar, in ultima instanta, nu putem compara acea suta de euro si un borcan de miere date de un “simplu cetatean”, cu milioanele de euro pe care politicienii i-au impartit cu pseudo-afaceristii patriei. Inca o remarca, acel simplu cetatean, este la randul sau infractor si trebuie sa plateasca. Tot doamna Udrea ne lasa impresia ca statul este tolerant cu infractorii la orice nivel, nu doar cei de la cel mai inalt nivel, ceea ce iar este gresit.

In al doilea rand, aflam ca Romania este condusa de SRI si nu de catre presedinte si parlament, asa cum ne inchipuiam noi. Aceasta declaratie, pe langa faptul ca reprezinta o acuzatie extrem de grava, justifica intr-un fel inversunarea cu care parlamentul, la initiativa SRI, incearca sa impuna in Romania o lege a controlului total asupra vietii private a cetatenilor. Realizati acum, stimati concetateni, ce scopuri inalte si ce caracter au indivizii care doresc sa stie totul despre noi? Vulnerabilitatea noastra va fi maxima in fata lor. Dar, avem totusi si motive de liniste. Daca stam in banca noastra, chiar daca vom comite fapte reprobabile, acestea nu vor avea efect punitiv asupra noastra. Vor sta la sertar, santajandu-ne pentru restul vietii.

Subliniez faptul ca aceste dezvaluiri nu le face un neica nimeni. Le face persoana care despre care cel mai puternic om in stat spunea ca i-a fost mana dreapta, cea pe care acesta a promovat-o pentru a-i lua locul in ocuparea acestei pozitii.

Vazand cum arata astazi clasa politica, mediul de afaceri, aparatul de stat, va intreb.

Credeti ca, la 25 de ani de cand ne-am castigat niste libertati, orientarea tarii noastre este catre lumea civilizata?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s