Votul, drept sau obligatie?


03.09.2014

„Eu personal aş fi de acord cu acest vot obligatoriu, dacă el ne-ar aduce NOUĂ beneficii. În acest moment nu pot să-mi dau seama care ar fi beneficiile. Ceea ce pot să vă spun este că pot să discut în cazul Comisiei de cod electoral, să ridic o astfel de discuţie în cadrul dezbaterilor dintre liderii grupurilor politice parlamentare sau membrii comisiei şi, dacă ea are o majoritate, cu mare plăcere, dar vă reamintesc că intrăm în anumite discuţii care sunt legate şi de prevederile constituţionale”, a spus Zgonea.

Cu accent pe cuvantul “NOUĂ”, domnul Zgonea, de pe scaunul de presedinte al camerei deputatilor, este sincer. Este de acord cu introducerea votului obligatoriu, dar doar cu o conditie. Sa ne aduca noua beneficii. Noua cui? Noua, deputatilor? Noua, parlamentarilor? Noua pesedistilor? Sau noua, romanilor?

Va imaginati ca este posibil ca in curand sa fim obligati sa mergem la vot sub sanctiunea unei amenzi? Asta mi se pare limita superioara a umilintei la care poate fi supus cetateanul unei tari. Sa fie obligat sa mearga la vot pentru a-si valida “asupritorii” pentru urmatorii patru ani. Sa nu mai aiba nici macar optiunea de a suferi in taina in ziua alegerilor.

Cu siguranta ar fi sunat mult mai interesanta declaratia lui Zgonea daca ar fi fost formulata astfel: Eu personal as fi de acord cu acest vot obligatoriu, daca pe buletinul de vot ar fi introdusa o casuta speciala in care sa scrie „Niciuna dintre optiunile de pe buletinul de vot nu ma reprezinta”.

Da, atunci as fi si eu de acord cu introducerea votului obligatoriu. Statisticile vor arata atunci cel mai probabil ca, 60% dintre alegatori au pus stampila de vot pe aceasta casuta nou infiintata, iar restul, 40% au votat PSD-ul.

http://www.gandul.info/politica/in-psd-se-discuta-despre-votul-obligatoriu-sondaj-pro-sau-contra-acestei-propuneri-13185530

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s