07.10.2014

Victor Ponta “tamaduitorul” ?!?

Prima Duminica de la inceperea campaniei electorale pentru prezindentialele din aceasta toamna l-a gasit pe dl Ponta, cunoscut ca fiind, si roman si ortodox in acelasi timp (extrem de rara potrivire), intr-o manastire din judetul Brasov.

Nimic spectaculos pana in acest moment, desi l-as intreba pe acesta daca este intr-adevar practicant al acestei religii, sau se foloseste in mod imoral ” de cele sfinte” pentru a-si insela electoratul. Mai concret, de cate ori a participat la o slujba religioasa in acest an, spre exemplu?

La finalul slujbei, domnul Ponta a schimbat cateva vorbe cu oamenii din biserica, dar s-a lasat si fotografiat alaturi de un om in suferinta, aflat la pat de 27 de ani. Faptul ca i-a dat atentie acestui om este in mod normal o atitudine laudabila, insa acest gest privit in context, il descalifica pe Victor Ponta ca om.

Daca in ceea ce priveste prezenta la o slujba religioasa il pot suspecta de recidiva, am convingerea ca nu sta frecvent alaturi de cei in suferinta, cu atat mai putin ca-i pasa de acestia. A vazut in suferinta acestui om, o oportunitate de a deforma realitatea in ceea ce-l priveste.

Dupa ce i-a ascultat omului pasul, i-a dat asigurari ca fix ziua urmatoare, il va vizita, nu un functionar oarecare, ci insusi seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru a-si nota lista de medicamente ce-i sunt necesare. Cumularea unor medicamente pe o reteta reclama competenta si prezenta a insusi sefului CNAS? Nu reprezinta aceasta declaratie un abuz de autoritate?

Din postura de prim-ministru, dl Victor Ponta vrea sa ne arate ca el detine puterea de a zice si se face, chiar daca legea cel mai probabil stabileste, sau ar trebui sa stabileasca, o alta solutie pentru astfel de cazuri. Victor Ponta ne-a indus duminica un fals. Si-a arogat puterea de a rezolva lucrurile prin „cuvant”. Dat fiind ca totul se intampla intr-o biserica si are ca subiect un om aflat la pat, induce intr-un mod grosolan si fals ideea unei puteri mesianice a candidatului.

Domnul Victor Ponta refuza sa inteleaga ca Romania nu este tarlaua dansului sau a partidului care-l sustine de la spate, si ca cetatenii acestei tari nu sunt la cheremul domniei sale. Sunt cetatenii unui stat de drept, unde legea si autoritatile indrituite s-o aplice trebuie sa le rezolve problemele si nu oportunitatea de a-l intalni la un moment dat, in campanie, pe candidatul la presedentie. Ce trebuie sa faca acum toti acei suferinzi aflati in aceeasi situatie cu domnul Aurel Calin? Sa spere ca intr-o viitoare campanie vor avea sansa de a se afla in proximitatea primului ministru sau a presedintelui?

Nu in ultimul rand as vrea sa-l intreb, de ce s-a folosit in campania electorala, de imaginea unui om aflat in suferinta, postand pe contul personal de facebook o fotografie in care sta aplecat asupra patului pe care cel dintai se afla?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s