Simona Halep i-a raspuns candidatului Victor Ponta.


27.10.2014

Simona Halep i-a raspuns candidatului Victor Ponta.

Atitudinea avuta vineri de Simona Halep in meciul impotriva Anei Ivanovici, reprezinta pentru mine cel mai potrivit raspuns al jucatoarei de tenis repetatelor mesaje de felicitare primite din partea candidatului Victor Ponta. Am sa va explic pe scurt de ce.

Simona cunoastea inca de la inceputul partidei coordonatele pentru calificarea ei in semi-finala de pe primul loc in grupa, dar si consecintele infrangerii. Stia cate ghemuri trebuie sa adune pentru a termina grupa pe locul intai, chiar si infranta. Dar, stia la fel de bine si ca pierzand partida cu 0-2 o poate elimina din turneu pe Serena Williams, principala favorita.

In momentul in care si-a asigurat pozitia in grupa, castigand 6 ghemuri in primul set, Simona nu a mai jucat pentru victorie. A jucat pentru Serena Williams si implicit pentru candidatul Victor Ponta. Si-a asumat riscul de a-i intinde o mana salvatoare celui mai puternic adversar, atunci cand majoritatea ar fi jucat altfel, “tactic”, rational. Astfel a reusit ceva ce un politician greu poate intelege. Desi a obtinut DOAR locul secund in aceasta competitie, Simona Halep a castigat. A castigat respectul nostru, al tuturor.

Victor Ponta prin contrast, chiar daca va termina competitia din noiembrie pe locul 1, cel mai probabil asa se va intampla, nu va trezi in sufletul nostru un sentiment nici macar apropiat de cel pe care Simona Halep a reusit sa-l trezeasca. Spre deosebire de Simona, care s-a nascut luptatoare dar si cinstita, domnul Ponta este un invingator prin botez. Se numeste Victor, iar metodele prin care acesta isi asigura victoria au ca limita doar imaginatia celor care il inconjoara. Nu respecta regulile scrise ale competitiei, cu atat mai putin pe cele nescrise.

Domnule Ponta, imi asum eu calitatea de interpret al mesajului Simonei Halep pentru dumneavoastra.

Jocul acesteia impotriva Anei Ivanovici, pe care mi-e greu sa cred ca l-ati putut intelege in acelasi registru cu ea, reprezinta echivalentul formulei scurte dar cuprinzatoare prin care v-a raspuns domnul Mircea Cartarescu: “Resping cu dezgust urarile domnului Ponta!”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s