Planul Ministerului de Interne pentru combaterea eficienta a parcagiilor, pe intelesul fraierilor.


11.06.2014

Planul Ministerului de Interne pentru combaterea eficienta a parcagiilor, pe intelesul fraierilor.

Teoria spune ca legea penala devine, sau nu, “mai blanda” fata de o fapta in masura in care nivelul de pericol public al acesteia scade considerabil. Deci atunci cand aceasta devine o exceptie, o situatie rara. In Romania, legea devine mai blanda atunci cand “locurile in penitenciar devin insuficiente”. Actualul prim-ministru ne intreba cateva luni in urma “ce vreti sa construim, spitale sau penitenciare?”.

Noul Cod Penal, asa cum am observat cu totii, este mult mai favorabil celor care au obiceiul de a incalca drepturile celorlalti.

Altfel spus Codul Penal a fost, in sfarsit, adaptat realitatii din Romania, unde in ultimii 25 de ani, la putere este clasa “infractoare”. Daca nu ar fi fost necesara pentru bunastarea celei anterior mentionate, clasa muncitoare ar fi fost, cel mai probabil, suprimata.

Acestea fiind conditiile, ce rost are sa fie sanctionati “baietii destepti”? Cetatenii (fraierii) trebuie sa se implice personal, sa se protejeze. Nu conteaza ca aceastia sunt si singurii care platesc multiple servicii pentru protectia lor, baietii destepti scutindu-se prin diverse tehnici de la orice contributie.

In speta de fata, MAI ne spune ca fapta de a apela la mila publicului in mod repetat, a fost scoasa din sfera penalului, motiv pentru care “parcagii” nu mai pot fi sanctionati decat contraventional, prin amenda. Ne mai prezinta apoi si nivelul de eficienta al aparatului de stat. Doar 9% dintre aceste amenzi ajung sa fie incasate, restul prescriindu-se pentru diverse motive, mai mult sau mai putin plauzibile. Spre exemplu unul dintre cele doua motive enuntate este urmatorul. “Contravenientul nu mai locuieste la adresa de domiciliu înscrisă în actul de identitate”.

In plus, in cazul de fata nu se pune problema apelarii la mila publicului. Problema ridicata autoritatilor se refera la AMENINTARI CU VIOLENTA sau CU DISTRUGEREA DE BUNURI, sau, in cel mai fericit caz de IMPOSTURA, fapte pe care, cel putin actualul Cod Penal, nu avem nici o garantie ca si urmatorul, le sanctioneaza.

Ministerul Administratiei si Internelor distribuie materiale cu continut preventiv-EDUCATIV (insuficienta educatie a cetateanului, “fraierului” reprezinta problema), materiale ale caror costuri sunt suportate tot de catre cetatean.

Ca un contraserviciu, MAI le cere cetatenilor sa nu mai dea curs solicitarilor acestor persoane.

Aflat sub amenintarea cu violenta sau cu distrugerea, cetateanul, care poate fi chiar si o femeie cu unul sau mai multi copii, trebuie sa refuze sa plateasca taxa de protectie. Daca este agresat, politia inchide cazul pentru ca nu i-a putut identifica pe infractori. Iar daca ii este distrusa masina, pentru acelasi motiv, aceasta urmeaza sa fie reparata pe cheltuiala personala, sau, in cazul fericit, in baza unei polite CASCO.

Clasa fraierilor le multumeste pe aceasta cale reprezentantilor Ministerului Administratiei si Internelor pentru “Siguranta si Incredere”(a) pe care ni le ofera imprimate pe masini!

http://www.gandul.info/stiri/planul-ministerului-de-interne-pentru-baietii-destepti-din-parcarile-romaniei-12732149

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s