Despre aroganta si agenti acoperiti


15.10.2014

Voi nu v-ati saturat sa fiti tratati de catre angajatii statului cu dispret si cu aroganta? Eu da.

Spre exemplu, domnul Melescanu, fostul sef al S.I.E, ne spune noua, celor care trebuie sa alegem peste mai putin de o luna presedintele Romaniei pentru urmatorii cinci ani dintr-o lista de candidati care-l cuprinde si pe Victor Ponta, indicat de catre actualul presedinte ca fiind fost agent acoperit al S.I.E, sa il invitam la un ceai peste doar 30 de ani pentru a elucida pentru noi acest caz.

Daca sunt adevarate dezvaluirile facute de catre actualul presedinte, avem doua probleme.

Problema lui Victor Ponta care, procuror fiind la acea vreme, ii era interzisa prin Constitutia Romaniei, orice colaborare cu o alta institutie sau societate privata.

Si, mai grav, situatia in care ne aflam acum. Aceea de a avea printre candidatii la presedentie, un individ care s-a aflat intr-o situatie de incompatibilitate, asa cum este aceasta definita de lege. Gravitatea situatiei este data de posibilitatea ca o lege sa protejeze o anumita categorie de persoane de a fi trase la raspundere pentru incalcarea altor legi si chiar a Constitutiei, care este legea suprema in stat.

In acest context, afirmatia de mai jos a domnului Melescanu, este dispretuitoare fata de toti cetatenii care sunt chemati la vot si are si o doza de aroganta. Tineti cont ca Victor Ponta nu este un candidat de 1%. Este candidatul cotat cu cele mai mari sanse de a deveni presedinte. Altfel spus, alegeti voi acum un presedinte pentru urmatorii 5 ani, iar eu promit sa va spun, peste 30 de ani, daca acesta a fost sau nu intr-o situatie de incompatibilitate.

Serviciile se pozitioneaza astfel deasupra legilor din Romania si pot comite, in virtutea legii, abuzuri.

Nu mai spunem ca toate astea se intampla in Romania, tara unde marile contracte cu statul sunt secretizate, departe de ochii indiscreti ai cetateanului care are pretentia, absurda de altfel, de a sti cum ii sunt cheltuiti banii.

Întrebat dacă există vreun fost ofiţer acoperit în Guvern, fostul director al SIE a spus: “Nu pot să vă confirm decât dacă aveţi plăcerea peste 30 de ani să ne întâlnim din nou la un ceai şi vă spun toate lucrurile. Nicio problemă, da’ 30 de ani nu pot. Mai mult, vreau să vă spun foarte clar că la plecarea din serviciu orice ofiţer care a activat în SIE semnează un angajament prin care se obligă să nu deconspire nici calitatea, nici sediile, nici foştii colegi, nici operaţiunile la care a participat, timp de 30 de ani”.

http://www.mediafax.ro/politic/melescanu-o-deconspirare-a-unui-agent-duce-la-o-reanalizare-a-serviciilor-partenere-si-nepartenere-13385629

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s