Contramanifestatia PSD


10.11.2014

Trebuie sa facem ceva, chiar si atunci cand nu avem nimic de facut.

La sfarsitul saptamanii care tocmai s-a incheiat au avut loc doua tipuri de manifestatii in tara.

Daca una dintre ele si-a avut izvorul intr-o frustrare si a avut o motivatie reala, cealalta a fost evident o manifestatie de propaganda. Si am sa explic de ce.

Un protest de solidarizare cu cei carora le-a fost refuzat dreptul de a se exprima prin vot, este normal si, mai mult decat atat, este si un semn bun. Incepem sa gandim civic. Ne mobilizam si in alte situatii decat cele in care suntem direct afectati.
Este normal ca unul dintre candidati, avand calitatea de sef al guvernului in exercitiu, sa aiba de suferit si sa devina tina frustrarilor manifestantilor. Cu atat mai mult cand acesta a nesocotit public dreptul cetatenilor aflati in strainatate de a vota. Concret, acesta nu a luat masuri reparatorii si nici nu a identificat, macar, vinovatii pentru cele intamplate.

Pentru a nu pierde puncte procentuale, acesta si-a mobilizat masina de propaganda pe care a scos-o in strada.
De ce consider aceasta a doua manifestatie o propaganda? Pentru ca nu are nici un sens, nici un obiectiv. Nu are o cauza reala in spate. Acei oameni au iesit in strada pentru a ne aminti profilul presedintelui in acceptiunea candidatului Victor Ponta. „Vrem un preşedinte ortodox”, „Nu vreau un străin preşedinte”, „Iohannis=Tokes” sau „Ardealul pământ românesc”. Au iesit in strada doar pentru a contrabalansa o manifestatie nascuta dintr-o problema reala. Au iesit in strada pentru a furniza material de emisie televiziunilor de partid, pentru a manipula inca o data electoratul captiv in aceasta cutie numita TV.

Pe cat este de ieftina aceasta propaganda, pe atat este de nociva si discriminatorie. Si intr-o mare masura Victor Ponta si staff-ul lui de campanie se fac vinovati pentru situatia creata.
Il invit pe domnul Victor Ponta sa initieze procedura de modificare a Constitutiei Romaniei in asa fel incat doar cei care sunt de religie ortodoxa sa poata candida pentru orice functie din acest stat. Ba mai mult, celor care nu sunt ortodocsi ar trebui sa le fie interzis, tot prin constitutie, inclusiv dreptul la vot.
Tot prin constitutie trebuie stabilit ca numai romanii care isi au stramosii printre daci, sa aiba dreptul de a fi alesi. Si in plus, trebuiesc impuse reguli de nume. Este necesara o anexa cu numele si pronumele eligibile pentru ocuparea unei functii de demnitate publica. Acestea trebuie sa fie pur romanesti pentru a nu crea confuzie in randul alegatorilor.

Nefiind de religie ortodoxa, deja incep sa ma simt lezat de dimensiunile capatate de aceasta campanie. Ma intriga si mai mult pasivitatea partasa a reprezentantilor bisericii ortodoxe.
In cazuri de acest gen neimplicarea reprezinta de fapt implicare in politica. O implicare evidenta chiar. Biserica Ortodoxa Romana trebuia sa se delimiteze clar de campania rusinoasa sustinuta de Victor Ponta. Dar nu o va face. Pentru ca o astfel de delimitare l-ar trimite la podea pe mandrul Ponta, iar biserica ar pierde o parte din “avantajul strategic” pe care il are.

http://www.gandul.info/politica/contramanifestatii-psd-dupa-protestele-pentru-un-vot-corect-in-diaspora-brasov-primul-oras-unde-activistii-de-partid-s-au-intalnit-fata-in-fata-cu-protestatarii-13517101

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s