21.11.2014

Imi amintesc cand,in urma cu aproxiamtiv trei saptamani, au aparut in presa niste fotografii realizate la Paris in luna Ferbruarie 2014 in care apareau niste doamne aflate la cumparaturi. In acest grup select  se evidentiau sefa DIICOT si candidata la presedintie Elena Udrea. Atunci m-am intrebat care este rostul aparitiei acestor fotografii in presa. Adica, ne pot influenta in vreun fel pe noi alegatorii aceste fotografii in care este surprinsa Elena Udrea in viata ei privata? De ce ne-ar interesa cu cine si unde-si face aceasta cumparaturile, cu atat mai mult cu cat oricine-i cunoaste situatia materiala  si-i este cunoscuta si apetenta pentru lux? M-am gandit atunci, oare aceasta domana Bica, daca este sefa DIICOT, nu mai are voie sa aiba prieteni? Oare scrie in fisa postului ca trebuie sa-si uite toate cunostintele si sa se izoleze de societate?

Apoi m-au surprins declaratiile presedintelui Romaniei, redate putin mai jos, si m-am gandit ca acesta face din tantar armasar. Pentru niste fotografii ce pareau a purta semnatura “paparazzo” acesta indica serviciile ca fiind responsabile de realizarea lor? Oare cu asta se ocupa serviciile secrete in Romania? O spionaza pe Elena Udrea la “shopping”? Nu i-am inteles pe moment nelinistea.

”Categoric, da, şi vă asigur că nu va rămâne doar o singură afirmaţie”. ”Este clar că serviciile s-au implicat, este clar că au fost lucruri în neregulă” Despre apariţia fotografiilor cu Elena Udrea, la Paris, alături de şefa DIICOT, preşedintele Traian Băsescu a precizat că ”ceea ce s-a întâmplat astăzi reprezintă din nou o probă că serviciile sunt implicate”. –sursa Gandul.Info

Dar cum toate au un sens in aceasta lume mica si cum nimic nu are loc la voia intamplarii, iata ca si aceste fotografii aparent inofensive ne sunt de folos pentru a face niste legaturi logice.

Aceasta doamna Bica, ale carei aptitudini nu ne sunt cunoscute, s-a perindat pe timpul guvernelor PDL printr-o multime de functii sus puse. Procuror sef de birou la ICCJ, apoi chiar procuror sef la ICCJ, Secretar de Stat in Ministerul de Justitie, Consilier al sefului DIICOT, propusa pentru functia de prim procuror al Parchetul General, pentru ca in final sa ajunga sefa DIICOT.

Acum este acuzata acum de comiterea infractiunii de abuz in serviciu in legatura cu avizarea acordarii de catre statul roman a unei despagubiri supraevaluate catre un om de afaceri apropiat lui Dorin Cocos prejudiciul creat fiind de 62,5 milioane euro. La vremea respectiva, domnul Cocos era casatorit cu doamna Elena Udrea. Mai mult, se pare ca acesta a si fost beneficiarul unei sume de bani ca urmare a unei tranzactii imobiliare facute de doamna Bica.

Ehei, de aici devine foarte interesanta povestea. Aflata in campanie electorala pentru ocuparea functiei de presedinte al Romaniei, doamna Udrea, intr-o dezbatere la gandul.info, a fost intrebata insistent de catre domnul Claudiu Pandaru, despre averea domnului Cocos, fostul ei sot. Precizez ca intrebarile aveau drept scop lamurirea unor suspiciuni ce ar fi putut exista cu privire la corectitudinea si cinstea doamnei Udrea in raport cu niste acuzatii ce i-au fost aduse la cunostinta fostului ei sot chiar in acea perioada. Acuzatii pentru care acesta a si fost ulterior arestat. Raspunsul a fost categoric si apasat, ca nu cunoaste nimic despre modul in care si-a dobandit averea fostul sot si ca in familia dansei finantele se tineau separat, motivand chiar ca “sunt multe lucruri pe care eu si sotul meu nu le faceam impreuna”.

Acum te intreb. Eleno, tu fato, aflata la o sueta cu “fetele” la Paris, chiar nu ti-a spus nimic Alinuta despre combinatiile in care era implicata alaturi de fostul tau sot?

Faptul ca DNA-ul ridica, rand pe rand, persoane din anturajul intim al doamnei Udrea, putea fi datorat doar unor imprejurari nefericite? Cum poate o persoana cinstita, asa cum Elena Udrea ne-a fost recomandata de actualul presedinte Traian Basescu, sa fie inconjurata numai de oameni care semneaza condica la DNA?

Acum ma intreb de ce s-a aratat atat de iritat domnul presedinte Traian Basescu? A facut-o doar pentru ca i-a simtit afectata imaginea protejatei, sau este si domnia sa “profund” implicat in aceasta situatie.

Cine stie, poate dupa 22.12 va semna condica la DNA inca o persoana foarte apropiata doamnei Udrea. Doar o luna ne mai despare de acest moment.

Acum sa ne intoarcem spre latura de o gravitatate mai mare a acestei spete. Doamna Bica este sefa Directiei de Investigare a infractiunilor de Crima Organizata si Terorism. Stiu ca ne-am obisnuit in aceste zile sa vedem tot felul de personaje calcand pragul DNA-ului. Stiu si ca mai multi politicieni si “oameni de afaceri” au incercat prin diverse declaratii sa ne inoculeze gandul ca este ceva normal sa ai macar un dosar penal.

Insa, daca doamnei Alina Bica ii va fi confirmata vinovatia, va fi destul de neplacut pentru mine cetateanul, sa aflu ca la conducerea unei institutii a statului, care trebuie sa vegheze la siguranta nationala, s-a aflat o persoana care poate fi ea insasi obiectul de activitate al mentionatei institutii. Ma ingrijoreaza ca astfel de persoane ajung in pozitii cheie in statul roman.

Daca lecturati si stenogramele discutiilor pe care aceasta le-a purtat cu domnul Blejnar, va veti face o si mai clara imagine despre modul in care sunt vanate si negociate pozitiile cheie in institutiile de stat. Conditiile reale ce trebuiesc indeplinite pentru ocuparea acestor functii nu au nici o legatura cu criteriile de competenta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s