“Campania electorala s-a incheiat” – Klaus Iohannis


13.11.2014

“Campania electorala s-a incheiat” – Klaus Iohannis

“Campania electorala s-a incheiat”

Ne-o spune Klaus Iohannis astazi, miercuri 11.12.2014, cu aproximativ 48 de ore inainte ca aceasta sa se incheie oficial. Ce inseamna aceasta afirmatie? A capitulat?

Am urmarit, partial, prima confruntare dintre cei doi candidati calificati in turul doi si integral pe cea de-a doua. Sunt complet dezamagit. Acum as fi preferat ca aceste doua confruntari sa nu fi existat. Macar visam frumos in duminica alegerilor.

Imediat dupa terminarea dezbaterii din aceasta seara mi-am facut pe platforma Votesti un afis. Acesta reprezinta o forma interioara de protest. Fiindca nu am reusit sa-l distribui pe Facebook direct de pe platforma, o fac acum, aici. Il atasez unei imagini pe care o consider reprezentativa pentru ziua de duminica.

“ Dupa confruntarea nr.2 afirm cu convingere: Multumim ACL, pentru blat cu USL! (prietenii stiu de ce)”.

Afirm asta pentru ca nu-mi pot explica rational cum a putut o formatiune precum ACL sa arunce in cursa pentru cea mai inalta functie in stat un candidat atat de slab pregatit, cu un profil atat de greu de acceptat.

Aici nu vorbim despre PSD, partid al carui electorat este fidel intr-atat de mult incat nu conteaza numele, chipul, cazierul, experienta candidatului(vezi primari care au fost alesi cand se aflau in arest preventiv sau in stare de detentie; domnisoara deputat la frageda varsta de 23 de ani fara o alta recomandare decat ca a fost secretara lui Dragnea, exemplele pot continua), ci doar prezenta celor trei trandafiri in chenarul de pe buletinul de vot.

Aici vorbim despre un electorat care se uita foarte atent la cel ce le este pus in fata. Il intorc si-l analizeaza pe toate partile.

Singura explicatie rationala ce-mi vine in minte acum este ideea de blat, pentru a reforma USL-ul dupa alegeri. Aceasta este, evident, o speculatie personala. Dar, daca ne gandim la, pe de o parte trio-ul Ponta-Melescanu-Tariceanu, iar de cealalta parte Klaus Iohannis, acoperim peste 80% dintre optiunile de vot. Cum poti da gres cu aceasta reteta chiar si cu Victor Ponta candidat, care este invocat de o multime de morti pe care-i are dulap?

In imaginea atasata se poate vedea chipul lui Victor Ponta, alaturi de o umbra.

Asa cum, inspirat, afirma domnul Cristian Tudor Popescu, in data de 20.10.2014,( http://www.gandul.info/stiri/cristian-tudor-popescu-in-aceasta-campanie-nu-candideaza-14-persoane-e-un-singur-candidat-13425746) alegerile actuale nu sunt despre paisprezece candidati. Sunt despre “ o femeie legata la ochi si cu o balanta in mana” – CTP.

Dezbaterea din aceasta seara ne-a confirmat acest adevar. Duminica vom avea pe buletinul de vot un singur candidat real si un altul generic. Daca Victor Ponta va pierde alegerile duminica, aceasta va fi cea mai evidenta forma de exprimare prin vot negativ/impotriva. Dupa aceasta confruntare am convingerea ca, in cazul in care Victor Ponta mai poate pierde aceste alegeri, aproape oricare dintre cetatenii romani eligibili, ajunsi in turul doi cu acesta l-ar putea invinge.

Prestatia domnului Klaus Iohannis, pe care il respect totusi pentru bunul simt, face din acesta, pentru cei care isi doresc o romanie mai buna, doar un mic chenar, aflat pe buletinul de vot inrosit, in care mai pot opta impotriva Partidului Unic.

Desi nu merita, tratand superficial aceasta sansa unica, nu este calificat, nu este pregatit din nici un punct de vedere, Klaus Iohannis se suprapune involuntar in acest tur secund cu aceasta femeie legata la ochi si cu o balanta in mana, si anume cu JUSTITIA.

Ajunsi in cabina de vot, foarte multi dintre noi nu mai avem, in persoana unui contracandidat, o alternativa la Victor Ponta.

Vom alege sa-l oprim pe Victor Ponta, sau sa acceptam in mod tacit punerea justitiei cu botul pe labe.

Pus in fata acestei alegeri, eu voi vota pentru justitie. Chiar daca in sinea mea sper ca ANI sa-l declare, apoi, pe Klaus Iohannis incompatibil si, pe cale de consecinta, sa se repete procesul electoral.

Atunci, sunt sigur ca vom avea o alta configuratie in turul 2.

Poate una castigatoare pentru Romania.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s