Validarea rezultatului reprezinta anularea votului?


14.08.2012

Problema pusa la punctul 1 este pertinenta. Chiar ar fi interesant de intrebat “in sanul” CCR-ului, cum e cu boicotul acum? Se permite si la acest nivel, sau este un drept ce se recunoaste exclusiv “prostimii”?

La punctul 2 nu mai sunt de acord. Constitutia Romaniei a fost ea redactata “pe picior”, insa nu acum (dupa aflarea rezultatelor referendumului). Este in vigoare din 1991 si a fost revizuita in 2003.

Da, este democratic ca prin votul a 9 oameni, sa se STATUEZE ca votul a 7.400.508 (nu aproape 9 milioane) alegatori este INSUFICIENT, conform Constitutiei invocate anterior, pentru demiterea presedintelui.

Intr-o tara in care DEMOCRATIA functioneaza corect, cei 9 aveau rolul de a VALIDA/INVALIDA rezultatul referendumului, deci o formalitate. Nu se pune problema inlocuirii votului.

Tot in acelasi tip de tara, enuntat mai sus, in conditiile rezultatului la referendumului INVALIDAT de CCR pe motiv de neintrunire cvorum, Presedintele se intorcea la Cotroceni tot pentru o formalitate.

DEMISIA DE ONOARE din lipsa, nu de cvorum ca in prima situatie, ci de SUSTINERE.

Dar sa nu uitam ca aici se pune in discutie situatia din Romania. Nu se vorbeste despre o tara “ideala” care nu poate fi intalnita decat oriunde altundeva in Europa.

http://www.gandul.info/puterea-gandului/chestia-zilei-democratie-de-curte-9946963

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s