Parcagii, legenda sau adevar?


13.07.2012

Sunteti haituiti zi de zi ori de cate ori incercati sa va parcati masina in oras? Sunteti intrigati ca acest lucru se intampla in Romania? Nu este chiar asa. Stati linistiti, aveti o viziune denaturata despre fenomen.
Optica d-lui Razvan Popa ( director de COMUNICARE al Politiei Locale) despre “oamenii strazii” care va iau banii in parcari, va va ajuta sa fiti mai intelegatori. Dupa ce veti lectura acest articol veti fi cu siguranta mult mai ingaduitori cu “amaratii” care va protejeaza masina si poate chiar veti plange pe umarul politistilor ale caror masini sunt pline de purici si paduchi ( daca si-ar da macar seama cat adevar este in aceasta afirmatie).
In primul rand trebuie sa intelegeti foarte bine ca cei care va taxeaza in parcare sunt niste oameni loviti de soarta, nu au venituri, nu pot lucra ( nu ca nu ar vrea, dar sunt discriminati), pana acum implorau mila trecatorilor, majoritatea nu sunt din Bucuresti si dorm pe strada. Asa ne zice dl. politist.
Nici sa nu va treaca prin cap ca acestia ar putea fi aceleasi persoane cu ghertorii care au ocupat abuziv si ilegal toate cladirile din centrul capitalei, cu cei care nu platesc nimic statului roman ( pentru ca nu au venituri obtinute legal). Nu sunt tot cei care se ocupa de prostitutie si proxenetism, nu sunt cei care stau la baza clanurilor de interlopi.
Nu trebuie sa-i luati in seama cand va ameninta cu zgarierea masinii, cu disparitia ei, cu spargerea rotilor sau chiar cu agresarea dvs. Astea sunt legende. Cine a mai auzit ca o persoana sub influenta etnobotanicelor sa faca fapte reprobabile? In plus ne asigura dl politist ca majoritatea lor fac diferenta dintre contraventie si infractiune ( toti au fost pe la facultatea de drept, mai putin dl politist care nu cunoaste ca amenintarea in sine reprezinta infractiune).
Desi si-au imartit orasul precum MAFIOTII ( va rog sa retineti ca asemanarea este pur intamplatoare si are legatura doar cu modul de organizare a activitatilor nu si cu nivelul de periculozitate). Modul in care acestia administreaza strazile orasului este extrem de democratic ( pana si politicienii nostrii i-ar invidia). Daca se gasesc doi sau trei intreprinzatori pe o strada si se decid ca este cazul sa fluidizeze traficul prin gestionarea eficienta a parcarilor, nimeni nu-i va deranja pana la sfarsitul programului cand vine “nasul” sa impoziteze activitatea ( orice activitate trebuie impozitata, nu?).
In acceptiunea politiei romane mafioti sunt cei care nu-si vad de treaba lor, care in loc sa-si plateasca taxele de parcare, de protectie, samd, au tupeul sa comenteze si sa faca plangeri. Acestia reprezinta adevaratul pericol pentru siguranta “statului”, cei care muncesc.
Acum sa ne intoarcem putin privirile si spre polisitisti, sa vedeti ce viata grea au acestia cu oamenii strazii. Nu-i pot lua in masina de politie pentru ca acestia din urma nu se spala. Este groaznic. Vreti sa le murdareasca tapiteria? Ei nu vor asta, asa ca renunta. In plus neavand venituri, bunuri, ii duc degeaba la sectie. Nu au ce sa le faca.
Ba mai mult, oamenii strazii ii si ironizeaza. Va vine sa credeti asta? Am auzit politist plangandu-se ca “aurolacul” i-a multumit pentru talonul de amenda pentru ca nu mai avea cu ce se sterge la fund. Deja mi se prelinge o lacrima pe obraz ( sunt sigur ca-mi impartasiti emotiile).

Trecand la lucruri mai serioase, pentru ce mai platim noi institutia aceasta numita POLITIE?

“Organizarea lor e la nivelul, haide eu şi cu tine să luăm strada asta şi să cerem aici bani de parcare. Dacă revendicăm strada, apoi nu mai pot veni alţii aici”.

“Faptul că cer bani în parcări nu constituie infracţiune, e doar contravenţie. Nu putem da decât amenzi. 80% dintre ei sunt din afara Capitalei şi nu au bunuri, nu plătesc amenzile şi nu-i poţi executa. Când a primit amenda, unul dintre ei a spus: bine ai venit cu amenda, că nu mai aveam hârtie să mă şterg la fund”.

“Banii îi dau pe etnobotabice și cam atât. Majoritatea dintre ei nu se spală cu lunile, dacă îi ridicăm să-i aducem la sediu sar puricii de pe ei. Nu glumesc, avem mașinile pline de purici”.

“Este mai mult o legendă care îi ajută pe aceștia să ia bani de la oameni. În general nu se întâmplă astfel de incidente pentru că în cazul în care un parcagiu zgârie mașina cuiva face o infracțiune și îşi riscă libertatea. Marea lor majoritate ştiu direfenţa dintre infracţiune şi contravenţie, aşa că se limitează să ceară bani. Sigur sunt și grupări care bagă în față gravidele și copii, unii chiar spală parbrizul și spun că au grijă ca mașina să nu le fie zgâriată. Poate în aceste cazuri se apelează și la amenințări”

http://www.evz.ro/aurolacii-tartorii-parcarilor-991734.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s