13.12.2012

Domnule CTP, poporul roman nu este interesat de problemele legale ale candidatilor, cum ar putea ei fi interesati de nivelul moral al acestora? In sustinerea afirmatiei mele, avem din vara cel putin doi primari in Ilfov, care erau arestati preventiv in momentul in care li s-a inmanat mandatul de primar pentru urmatorii 4 ani. Se aflau acolo pentru fapte de coruptie. Mai mult, presa numara zilele trecute nu mai putin de 15 noi alesi, care au dosare penale.
Problema poporului roman este MAREA COMPLICITATE.
Cum sa nu tolerezi un comportament pe care la randul tau il ai in ADN?
Mica hotie, smenuiala , mita (fie ca-i data sau primita), conceptul “las ca merge si asa”, sau mentalitatea conform careia “eu sunt mai grabit decat ceilalti” (foarte comuna traficului rutier mioritic) sunt atat de des intalnite, atat de comune tuturor, incat astfel de vot nu ne mai contrariaza decat pe foarte putini dintre noi.
Lipsa de spirit civic, datul din coate pentru a ajunge in fata, doborandu-ti astfel semenul, il face pe roman imun la caracterul alesilor.
In Romania se ajunge sus nu datorita calitatilor detinute de individ. Se ajunge prin trantirea, pacalirea concurentului. Se ajunge prin SPAGA.
Romanul urmareste intotdeauna calea usoara, facila. In zicala “munca il innobileaza pe om” romanul a inlocuit termenul “munca” cu unul dintre termenii “lenea” sau “smecheria”.

Va intrebati cum a ajuns Ponta sa fie votat de 4 milioane de romani, care detine totusi functia de Prim-Ministru, dar nu va intrebati cum de a ajuns George Becali deputat. Acesta, prin aparitiile lui pe ecran a scos pur si simplu termenii “decent” si “moral” din DEX.
La cele de mai sus mai contribuie ignoranta si campania electorala facuta pe burta. Adica, USL-ul fiind pe val au tinut ciocul mic si au luat procentul mare.
Mi-am anulat votul duminica, pentru ca nu am cunoscut nimic despre cei de pe lista.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s