Campanie electorala discriminatorie


Am asistat, probabil , la cea mai discriminatorie campanie electorala de la 89 incoace. Cum ne putem numi stat democratic si totusi sa refuzam confruntarea directa a tuturor candidatilor? Cat de vanitos trebuie sa fie un candidat, sa-i considere prea putin importanti pe ceilalti pentru a participa impreuna la dezbateri? Cum este posibil ca la prezentarea candidatilor in presa , cei mai cunoscuti trei sa fie scrisi cu caracter de dimensiune mare, urmatorii doi cu caracter mai mic si apoi restul abia citibili? Nu era mai normal sa fie tocmai invers? Avand in vedere  ca nu sunt la fel de cunoscuti ca primii, nu era corect fata de noi sa fie prezentati cel putin in egala masura ca primii? Cum putem afirma ca avem presa libera si ca aceasta este port steagul intreselor noastre cand aceasta nu-i prezinta decat pe cei de care probabil ne-am saturat? Pe de alta parte, cum este posibil sa aduci mult peste 200000 semnaturi pentru depunerea candidaturii si apoi la numararea voturilor sa nu ai nici macar 10% din minimum?
Cred ca este abuziv si faptul ca publicatiile pe internet au postat inca de la orele 13, in timpul alegerilor, rezultate preliminare care-i prezentau detasat pe primii doi, astfel manipuland electoratul celorlalti sa aleaga raul cel mic( in opinia fiecaruia) dintre cei doi, decat sa mai mearga pe mana candidatului dorit. Nu este asta si o distrugere a rezistentei fiecaruia, o impunere a rezultatului alegerilor? Cum mai poti contesta rezulatul final al alegerilor, cand rezultatele preliminare iti dau inca la cateva ore de la inceputul scrutinului un rezultat? Daca rezultatele partiale de la ora 13:00, cand probabil nu votasera mai mult de 30% dintre cei care s-au repzentat la vot, nu s-au schimbat pana la cele finale decat cu maxim un procent/candidat, nu cumva suspectam o prezentare la vot prea omogena?
Cred ca sunt multi in situatia mea. Cred ca lumea politica ne-a deceptionat pe toti. In afara de cei implicati activ, de fanatici si incapatanati, restul suntem dezamagiti. Dar cui ii pasa?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s